Ενκουνκού: Αφησε πίσω τους τραυματισμούς και φουσκώνει ξανά μπαλόνια με τα γκολ του

Ο Κριστοφέρ Ενκουνκού πανηγυρίζει κόντρα στον Παναθηναϊκό

i

©Intime

Ενκουνκού: Αφησε πίσω τους τραυματισμούς και φουσκώνει ξανά μπαλόνια με τα γκολ του

Κώστας Τόπας 08:48 - 25.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:48 - 25.10.2024

Ο Κριστοφέρ Ενκουνκού, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς την περασμένη σεζόν, βρήκε δίχτυα απέναντι στον Παναθηναϊκό και πλέον είναι ο πρώτος σκόρερ για την Τσέλσι του Έντσο Μαρέσκα.

Υπήρξε μια εποχή που το να μην μαρκάρει κάποιος τον Κριστοφέρ Ενκουνκού ήταν ο κανόνας στην Τσέλσι. Ο πρώην παίκτης της Λειψίας, ο οποίος μετακόμισε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το καλοκαίρι του 2023 έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ, υπέφερε από τραυματισμούς, απογοητεύοντας τους οπαδούς των «μπλε», οι οποίοι περίμεναν ότι θα ήταν ένας από τους ηγέτες της επίθεσης. Ωστόσο, η κατάρα του Ενκουνκού στο Λονδίνο έφτασε στο τέλος της αυτή τη σεζόν.

Φαινόταν ότι δεν υπήρχε φως στο τέλος του τούνελ, γιατί από τότε που υπέγραψε με την Τσέλσι, οι τραυματισμοί τον επηρέασαν. Ευτυχώς για τον Γάλλο επιθετικό, με τον Έντσο Μαρέσκα στον πάγκο και με τον 26χρονο επιθετικό να μην ταλαιπωρείται πλέον από σωματικά προβλήματα, παίζει το καλύτερό του ποδόσφαιρο. Και με αυτόν τον τρόπο θύμισε στους Λονδρέζους τα πεπραγμένα του στη Bundesliga.

Τη σεζόν 2023-24 μπόρεσε να παίξει μόνο 14 παιχνίδια, συγκεντρώνοντας συνολικά 516 λεπτά παιχνιδιού (36,8 ανά παιχνίδι), στα οποία σημείωσε τρία γκολ. Επέστρεψε στο γήπεδο στις 5 Μαΐου, ανακτώντας το χαμένο έδαφος και αποφασισμένος να αποφύγει μια άλλη υποτροπή τραυματισμού. Μετά από πολλή δουλειά όλα αυτά είναι ήδη φαντάσματα του παρελθόντος.

Ο Ενκουνκού χαμογελάει ξανά στο γήπεδο. Με οκτώ γκολ σε 13 παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, είναι ο πρώτος σκόρερ της Τσέλσι ξεπερνώντας τους Κόουλ Πάλμερ (6), Νόνι Μαντουέκε (5) και Νίκολας Τζάκσον (5). Το τελευταίο γκολ του σημειώθηκε στη νίκη της ομάδας του στο Conference League επί του Παναθηναϊκού, από την άσπρη βούλα.

Συγκεκριμένα, στο 59' η Τσέλσι με το εύστοχο πέναλτι του Ενκουνκού έγραψε το 4-0 της ομάδας του στο ΟΑΚΑ. Αμέσως μετά πανηγύρισε με τον κλασικό του τρόπο. Έβγαλε το μπλε μπαλόνι και το φούσκωσε.

Ο Γάλλος επιθετικός, όταν ήταν στη Λειψία, έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ λόγω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο. Την περασμένη σεζόν, οι τραυματισμοί του αφαίρεσαν ξανά το προσκήνιο. Ευτυχώς, η κατάσταση έχει αλλάξει. Τα γκολ επέστρεψαν. Τα μπαλόνια του Κριστοφέρ Ενκουνκού επέστρεψαν.