Έντρικ: «Επέλεξα την Μαδρίτη λόγω Βίνι και Κριστιάνο» (vids)
i

Έντρικ/©Twitter

Έντρικ: «Επέλεξα την Μαδρίτη λόγω Βίνι και Κριστιάνο» (vids)

Ανδρέας Σερεβέτας • 11:05 - 29.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 20.08.2024

Το 16χρονο αστέρι από τη Βραζιλία έκανε τις πρώτες του δηλώσεις από την ημέρα που υπέγραψε στη Ρεάλ.

Ο Έντρικ θα ενταχθεί στη Ρεάλ το 2024 όταν θα γίνει 18 χρόνων. Ωστόσο η διοίκηση της ομάδας από τη Μαδρίτη έσπευσε να τον «κλείσει» πριν από λίγες ημέρες, τη στιγμή που αρκετές άλλες ομάδες, εκτός από την Μπαρτσελόνα, κινήθηκαν για να τον αποκτήσουν. Ο 16χρονος αγωνίστηκε χθες σε φιλανθρωπικό αγώνα που διοργάνωσε ο Ζίκο στο Μαρακανά. Μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε για πρώτη φορά για τη Ρεάλ και τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.  

Ο Βραζιλιάνος τόνισε αρχικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ πολύ τον Θεό αλλά έχω τα πόδια μου στο έδαφος. Δεν έχω κερδίσει τίποτα ακόμα. Ευχαριστώ πολύ τον Θεό για το παρόν, το μέλλον ανήκει μόνο στον Θεό. Το 2024 όταν πάω στη Ρεάλ Μαδρίτης ελπίζω να έχω καλές σεζόν. Αυτή τη στιγμή είμαι στην Παλμέιρας, αλλά θα τους στηρίξω από μακριά. Είθε ο Βίνι, που είναι φίλος μου, να έχει μια υπέροχη σεζόν, ο Έντερ, ο Ροντρίγκο και η Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτήσουν περισσότερα Τσάμπιονς Λιγκ, πρωταθλήματα και Σούπερ Καπ.»

«Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και ο Βινίσιους μου είχε στείλει μηνύματα. Μου έδωσε περισσότερες ελπίδες. Ο Κριστιάνο επίσης, που είναι το είδωλό μου, έπαιξε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Γι' αυτό επέλεξα τη Ρεάλ Μαδρίτης και νομίζω ότι είναι η σωστή επιλογή. Ο Θεός ήταν πάντα μαζί μου και μου είπε ότι είναι ο καλύτερος δρόμος.»

«Ο Βίνι μου έδωσε αρκετές συμβουλές. Τις κρατάω για τον εαυτό μου. Αλλά δεν μου έχει δώσει συμβουλές μόνο για το παρόν αλλά για όλη μου τη ζωή. Είναι φίλος μου και νομίζω ότι αυτή η φιλία θα κρατήσει για πολλά χρόνια. Ελπίζω να ανταλλάξω πολλές πάσες μαζί του και να πετύχω γκολ.»

«Μίλησα με τον Αντσελότι, με τον Ροντρίγκο, με τον Έντερ, με όλους τους Βραζιλιάνους στην ομάδα. Ευχαριστώ πολύ τον Θεό για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μου και ελπίζω να έρθουν πολλά καλά πράγματα. Όμως πρέπει να κρατάς τα πόδια σου στη γη, να είσαι ταπεινός και να επιμένεις.»