Επιμένουν οι Μεξικανοί για το ενδιαφέρον της Τσίβας και της Αμέρικα για Πινέδα

Ορμπελίν Πινέδα

i

©Intime

Επιμένουν οι Μεξικανοί για το ενδιαφέρον της Τσίβας και της Αμέρικα για Πινέδα

Κώστας Τσίλης 20:19 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:19 - 29.05.2024

Συνεχίζουν οι Μεξικανοί να κρατούν στην επικαιρότητα την εκτίμηση πως ο Πινέδα αποτελεί ένα από τα πιο καυτά ονόματα στην μεταγραφική αγορά της χώρας

Είναι γεγονός πως ο Ορμπελίν Πινέδα σ’ αυτή την διετία που φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα, όχι μόνο ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης στο παιχνίδι της ΑΕΚ, αλλά εκτόξευσε και την προσωπική του μετοχή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ειδικά της πατρίδας του. Ο Πινέδα μέσω της ΑΕΚ όχι απλώς κέρδισε ξανά την χαμένη του θέση στην εθνική του Μεξικού. Αλλά πλέον αποτελεί και σημείο αναφοράς.

Βέτο Μελισσανίδη για να μην καλυφθούν οι φωτογραφίες της Αγιά Σοφιάς και των προσφύγων
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:07 - 29.05.2024

Βέτο Μελισσανίδη για να μην καλυφθούν οι φωτογραφίες της Αγιά Σοφιάς και των προσφύγων

Το λογότυπο της διοργάνωσης του Conference League έχει μπει παντού στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και έχει καλύψει τα πάντα, εκτός από δυο φωτογραφίες για τις οποίες μπήκε... βέτο.

Ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι, ο Πινέδα έχει μπει στις μεταγραφικές λίστες ομάδων από την πατρίδα του. Και υπήρχαν και μια σειρά μεξικανικά δημοσιεύματα επ’ αυτού. Όμως φέτος αυτό που φαίνεται, είναι πως ο μέσος της ΑΕΚ είναι ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα, στην μεταγραφική αγορά του Μεξικού. Το μπαράζ δημοσιευμάτων που αφορά το ενδιαφέρον τόσο της Τσίβας, όσο και της Αμέρικα, έχουν ξεκινήσει ήδη από τον περασμένο Μάρτη. Και καλά κρατούν.

Αυτή την φορά ήταν ο λογαριασμός «El analista mx» στο twitter, με φωτογραφία του Πινέδα από την εποχή που έπαιζε στην Τσίβας, έκανε λόγο για ζεστό ενδιαφέρον τόσο από την πρώην ομάδα του μέσου της ΑΕΚ, όσο και από την Αμέρικα. Ενώ το κλίμα που δίνουν οι Μεξικανοί, είναι πως το όνομα του Πινέδα θα «παίξει» πολύ στο μεταγραφικό καλοκαίρι. Ενδεχομένως όχι μόνο απ’ αυτά τα δυο κλαμπ.

Βεβαίως οι Μεξικανοί ξέρουν πολύ καλά πως ο Πινέδα αφενός έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Αφετέρου είναι ο ποδοσφαιριστής που η ΑΕΚ θα έλεγε πιο δύσκολα «ναι» στην πώληση του από οποιονδήποτε άλλον στο ρόστερ της. Ακόμα και από τον Λιβάι Γκαρσία. Και αυτή μάλιστα μοιάζει να είναι και μια… μετριοπαθής προσέγγιση, υπό την έννοια πως στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το «δεν πωλείται», είναι πάντα δύσκολο. Αλλά σίγουρα το «πωλείται δυσκολότερα από οποιονδήποτε άλλον» ισχύει απολύτως για την περίπτωση του Πινέδα.