Επίσημο: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Μεντί η Αλ Χιλάλ

Εντουαρντ Μεντί

i

Εντουαρντ Μεντί/PrtScr

Επίσημο: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Μεντί η Αλ Χιλάλ

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:20 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 14.08.2024

Η Αλ Αχλί ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Σενεγαλέζου τερματοφύλακα Εντουάρντ Μεντί, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Ο Εντουάρντ Μεντί είναι και επίσημα παίκτης της Αλ Αχλί. Η ομάδα από την Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την απόκτηση του Σενεγαλέζου τερματοφύλακα, μέχρι το καλοκαίρι του 2026. 

Ο προπονητής της λονδρέζικης ομάδας, Μαουρίτσιο Ποτσέτινο πρόκειται να δώσει στον Κέπα Αριζαμπαλάγκα τη φανέλα του βασικού, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, αφού ο Ισπανός έδιωξε τον Μεντί στα μέσα της περασμένης σεζόν μετά από μια σειρά από αβίαστα λάθη στο παιχνίδι του.

Ο Μεντί εντάχθηκε στην Τσέλσι το καλοκαίρι του 2020 για να πάρει τη θέση του Κέπα, φτάνοντας στο ρεκόρ για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε μία μόνο σεζόν στο Champions League, καθώς βοήθησε τους «μπλε» να σηκώσουν το τρόπαιο στην πρώτη του σεζόν. 

Ωστόσο, του επετράπη να μετακομίσει στην Αλ Αχλί πριν από την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία της Σαουδικής Αραβίας, έχοντας κερδίσει τον τίτλο της δεύτερης κατηγορίας πέρυσι μετά από έναν υποβιβασμό-σοκ.

Ο Μεντί πρόκειται να ακολουθήσει τον συμπατριώτη του Καλιντού Κουλιμπαλί, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του με την Αλ Χιλάλ ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ, το Σαββατοκύριακο. Η Τσέλσι είχε ήδη χάσει τον Ενγκολό Καντέ από την Αλ Ιντιχάντ με ελεύθερη μεταγραφή και ο Χακίμ Ζίγιες πρόκειται να ενταχθεί στην Αλ Νασρ για 45 εκατομμύρια ευρώ. 

Επίσης η Αλ Αχλί θα αποτελέσει τον όδγοο σταθμό στην καριέρα του, με τον 31χρονο τερματοφύλακα να μετράει 29 διεθνείς εμφανίσεις με τη φανέλα της Σενεγάλης.