Επιστολή και της ΕΠΟ στην UEFA με την οποία ζητάει elite διαιτητές

Τάκης Μπαλτάκος

i

Τάκης Μπαλτάκος / © Intime

Επιστολή και της ΕΠΟ στην UEFA με την οποία ζητάει elite διαιτητές

Κώστας Τόπας 11:24 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:29 - 14.08.2024

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ, γνωστοποίησε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της UEFA μερικές μέρες πριν ζητώντας elite διαιτητές.

Το πρωί της Παρασκευής (31/03) η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος μετέβη στη Νιόν της Ελβετίας, εκεί όπου του γνωστοποιήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της UEFA μερικές μέρες πριν ζητώντας elite διαιτητές.  

Ο Μπαλτάκος ζήτησε από τον Τσέφεριν να κάνει έρευνα για τον διαιτητή που φέρεται να αυτοπροτάθηκε!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:45 - 30.03.2023

Ο Μπαλτάκος ζήτησε από τον Τσέφεριν να κάνει έρευνα για τον διαιτητή που φέρεται να αυτοπροτάθηκε!

Να κάνει έρευνα για τον διαιτητή που φέρεται να αυτοπροτάθηκε στον Μπένετ, ζήτησε ο Τάκης Μπαλτάκος από τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, με επιστολή του.

Στην σχετική ανακοίνωση μάλιστα αναφέρεται ότι ο Τάκης Μπαλτάκος ενημερώθηκε ότι αντίστοιχη επιστολή είχε αποστείλει και η Super League και ρωτήθηκε αν συμφωνεί για την παροχή συνδρομής ως προς το θέμα αυτό και κατόπιν της θετικής απάντησής του ζητήθηκε η αποστολή επιστολής. Επιπλέον, τονίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη (29/03) και μετά την αποστολή της επιστολής του Προέδρου της ΕΠΟ, δόθηκε η εντολή στα αρμόδια όργανα της UEFA για επικοινωνία με τον κ. Μπένετ για την παροχή της σχετικής συνδρομής που ζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την έλευση elite διαιτητών στην συνέχεια των playoffs, γνωστοποιούμε τα ακόλουθα.

 α) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ μετέβη στην Nyon την Τρίτη 28.03.2023. 

β) Εκεί του γνωστοποιήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της UEFA μερικές μέρες πριν ζητώντας elite διαιτητές. 

γ) Του γνωστοποιήθηκε επίσης ότι αντίστοιχη επιστολή είχε αποστείλει και η SL1.

 δ) H UEFA μέχρι την Τρίτη δεν είχε προβεί σε καμιά ενέργεια επειδή βάσει του καταστατικού της ενεργεί μόνο κατόπιν αιτήματος της Εθνικής Ομοσπονδίας.

 ε) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ ρωτήθηκε αν συμφωνεί για την παροχή συνδρομής ως προς το θέμα αυτό και κατόπιν της θετικής απάντησής του ζητήθηκε η αποστολή επιστολής. 

στ) Η επιστολή απεστάλη την επόμενη ημέρα Τετάρτη 29.3.2023.

 ζ) Το απόγευμα της ίδιας μέρας και μετά την αποστολή της επιστολής του Προέδρου της ΕΠΟ δόθηκε η εντολή στα αρμόδια όργανα της UEFA για επικοινωνία με τον κ. Μπένετ για την παροχή της σχετικής συνδρομής που ζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ.