Επιχείρηση «Μαρσιάλ» στην ΑΕΚ – Η αντίστροφη μέτρηση για το ντεμπούτο του Γάλλου σούπερ - σταρ

Μαρσιάλ

i

Αντονί Μαρσιάλ/©intime

Επιχείρηση «Μαρσιάλ» στην ΑΕΚ – Η αντίστροφη μέτρηση για το ντεμπούτο του Γάλλου σούπερ - σταρ

Κώστας Τσίλης 22:12 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:12 - 08.10.2024

Το πιο σημαντικό για τον Αλμέιδα στις προπονήσεις της ΑΕΚ στο διάστημα της διακοπής, είναι η δουλειά με τον Μαρσιάλ και ο βαθμός ετοιμότητας που θα φτάσει πριν από την επιστροφή και το ματς με τον ΠΑΟΚ

Η αλήθεια είναι πως η διακοπή των πρωταθλημάτων για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, ήταν πάντα ένας μικρός... εφιάλτης για τον Ματίας Αλμέιδα. Όχι μόνο έχανε πολλούς διεθνείς από τις προπονήσεις της ΑΕΚ, αλλά πολλοί και σημαντικοί ποδοσφαιριστές ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν μακρινά και κουραστικά ταξίδια. Μ' ότι αυτό συνεπάγεται.

Τώρα δεν έχει αλλάξει πολύ αυτό, υπό την έννοια πως και ο Πινέδα και ο Πιερό και ο Κάλενς έχουν ταξιδέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις μόλις δυο μέρες πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον όμως αυτή την φορά, ο Αλμέιδα έχει κάτι πολύ σημαντικό που θα του δώσει στο κομμάτι της δουλειάς, αυτή η διακοπή του πρωταθλήματος.

Yπάρχει η περίπτωση του Αντονί Μαρσιάλ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχει μπει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων. Δεν ήταν απολύτως έτοιμος για να μπει στην αποστολή στο ματς με τον Παναιτωλικό. Ωστόσο αυτές οι δυο εβδομάδες προπονήσεων που θα μεσολαβήσουν μέχρι και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, είναι εξαιρετικά σημαντικές για τον Μαρσιάλ.

Δεδομένα δεν θα τον φτάσουν στο 100% της ετοιμότητάς του. Αυτό θα γίνει ακόμα και μέσα από τον χρόνο συμμετοχής που θα αρχίσει να παίρνει στα ματς, διότι κυρίως αυτό που του λείπει του Μαρσιάλ είναι αγωνιστικός ρυθμός και όχι φυσική κατάσταση. Είναι εξαιρετικά σημαντική η δουλειά που θα κάνει ο Γάλλος σταρ στην διακοπή του πρωταθλήματος. Μια δουλειά που είναι πολύ πιθανό να τον οδηγήσει σε παρουσία για πρώτη φορά σε αποστολή της ΑΕΚ, για το ματς με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Αλμέιδα αυτό που βλέπει από τον Μαρσιάλ, είναι μια τεράστια διάθεση. Από τις πρώτες μέρες κιόλας που έπιασε δουλειά στα Σπάτα. Εξ ου και πρώτος ο Αργεντινός τεχνικός αναφέρθηκε δημοσίως και πολύ νωρίς, στο ενδεχόμενο να αλλάξει το αρχικό χρονοδιάγραμμα για τον Γάλλο σούπερ σταρ. Θεωρητικά δηλαδή, θα μπορούσε ο Μαρσιάλ να βρίσκεται και στην αποστολή για το Αγρίνιο το προηγούμενο Σάββατο. Απλώς κρίθηκε προτιμότερο, να βάλει ο παίκτης στα πόδια του ακόμα επιπλέον δυο εβδομάδες προπονήσεων.

Ακόμα και στην λογική να μάθει περισσότερο και την ομάδα και τους συμπαίκτες του. Αλλά κυρίως να πάρει περισσότερο αγωνιστικό ρυθμό, που είναι αυτό το οποίο δεδομένα του λείπει. Πάντως ο Μαρσιάλ δεν βλέπει την ώρα για να μπει στο γήπεδο και να πάρει χρόνο συμμετοχής σε επίσημο ματς. Και αυτό είναι κάτι που φαίνεται και στην καθημερινότητα της ομάδας στα Σπάτα.