Απάντηση ΕΠΟ σε επιστολή Μαρινάκη «Η προτεινόμενη τροποποίηση έχει αποσυρθεί από τον κ. Μπαλτάκο»

ΕΠΟ

i

©printscreen

Απάντηση ΕΠΟ σε επιστολή Μαρινάκη «Η προτεινόμενη τροποποίηση έχει αποσυρθεί από τον κ. Μπαλτάκο»

Sportal newsroom 18:17 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:32 - 14.08.2024

Η κόντρα μεταξύ ΕΠΟ και Βαγγέλη Μαρινάκη συνεχίζεται, με την ΕΠΟ να απαντά στην επιστολή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και προέδρου της Super League.

Θυμίζουμε η εν λόγο διαμάχη ξεκίνησε με αφορμή την έρευνα των εισαγγελικών αρχών για το ζήτημα των στημένων αγώνων. Εκεί στέκεται και η παρέμβαση του κ.Μαρινάκη, ο οποίος κατηγορεί τον κ.Μπαλτάκο πως έχει προσπαθήσει να εξαιρέσει από το πλαίσιο κανονισμού μια σειρά από πρόσωπα με τη δικαιολογία πως αποτελούν εργαζόμενοι ομάδων, ενώσεων ή της ΕΠΟ.

Η απάντηση της ΕΠΟ

«Σε σχέση με τα αναφερόμενα στην επιστολή του προέδρου της Super League κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για "την επιχειρούμενη παρέμβαση στον Κώδικα Δεοντολογίας (αρ. 2 παρ. 2), που επιχειρεί να εξαιρέσει από το πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού μια σειρά από πρόσωπα υπό την δικαιολογία ότι αυτοί αποτελούν «εργαζόμενους» ομάδων, ενώσεων ή της ΕΠΟ», γνωστοποιείται ότι η προτεινόμενη τροποποίηση αποσύρθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου».

Όπως φαίνεται, η κόντρα δεν πρόκειται να σταματήσει τόσο εύκολα, καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξουν νέες αντιδράσεις.

Μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως πρόεδρος της Super League 1 ανέφερε στην αρχική επιστολή του: 

«Κανείς, περιλαμβανομένου του Προέδρου, δεν έχει το δικαίωμα να ενεργεί με τρόπους που θέτουν εμπόδια στην δικαστική διαλεύκανση οποιασδήποτε παρανομίας. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο θεωρώ απολύτως απαράδεκτη την επιχειρούμενη παρέμβαση στον Κώδικα Δεοντολογίας (αρ. 2 παρ. 2), που επιχειρεί να εξαιρέσει από το πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού μια σειρά από πρόσωπα υπό την δικαιολογία ότι αυτοί αποτελούν «εργαζόμενους» ομάδων, ενώσεων ή της ΕΠΟ. 

Μαλάτος: «Η ΕΠΟ έχει αργήσει με την υπόθεση του στοιχηματισμού - Από τα λόγια μέχρι την πράξη υπάρχει απόσταση»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:07 - 31.07.2023

Μαλάτος: «Η ΕΠΟ έχει αργήσει με την υπόθεση του στοιχηματισμού - Από τα λόγια μέχρι την πράξη υπάρχει απόσταση»

Ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, Ανδρέας Μαλάτος, μίλησε για το γεγονός πως η ΕΠΟ καθυστέρησε να αναλάβει δράση στο ζήτημα του κυκλώματος στοιχηματισμού.

Είναι ντροπή και μόνο ντροπή κάποιοι να επιδιώκουν το ακαταδίωκτο για τον εαυτό τους αλλά και για τους «προστάτες» τους. Ποιους θέλετε να καλύψετε με την διάταξη αυτή; Σίγουρα όχι τους «υπαλλήλους» της ΕΠΟ για τους οποίους δήθεν κόπτεστε. Είναι δυνατόν να εντοπιστεί αύριο πρόσωπο που επιδίδεται σε δραστηριότητες που διώκονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας και να συνεχίσει απρόσκοπτα την ενασχόλησή του με το Ποδόσφαιρο ή και την Ομοσπονδία, απλά και μόνο επειδή θα τυγχάνει να εμφανίζεται ως «εργαζόμενος»;