Επίσημο: Στο ΟΑΚΑ αλλά... με αστερίσκο ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

ΟΑΚΑ

i

©Intime

Επίσημο: Στο ΟΑΚΑ αλλά... με αστερίσκο ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:08 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:32 - 08.08.2024

Την προκήρυξη για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson 2024 - 25 κοινοποίησε η ΕΠΟ, μέσω της οποίας έγινε γνωστή η έδρα του τελικού. Αυτή, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, θα είναι το ΟΑΚΑ, ανεξαρτήτως φιναλίστ, διατηρώντας έναν μικρό αστερίσκο.

Την προκήρυξη για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson κοινοποίησε η ΕΠΟ, η οποία και γνωστοποίησε την έδρα του τελικού για τη σεζόν 2024 - 25. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το φινάλε της διοργάνωσης θα είναι το ΟΑΚΑ, εκεί όπου θα διεξαχθεί το ματς στις 17 Μαΐου.

Στην προκήρυξή της, η διοργανώτρια αρχή άλλαξε αυτό που ίσχυε τα τελευταία χρόνια - τουλάχιστον τυπικά - όσον αφορά την προσαρμογή της έδρας ανάλογα με τους φιναλίστ. «Ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος 2024/25 θα διεξαχθεί στις 17 Μαΐου 2025 στο Ο.Α.Κ.Α», έγραψε η ΕΠΟ, η οποία παρόλα αυτά έβαλε και πάλι αστερίσκο σε σχέση με την έδρα.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία τόνισε πως: «Σε κάθε περίπτωση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δύναται να αποφασίσει αλλαγή έδρας με απαραίτητη προϋπόθεση το γήπεδο να πληροί τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή του τελικού αγώνα».

Θυμίζουμε πως μέχρι πρότινος, στην αρχή της σεζόν, ορίζονταν τρεις έδρες για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Μία σε περίπτωση που οι δύο φιναλίστ ήταν από τη Βόρεια Ελλάδα, μία σε περίπτωση που ήταν από τη Νότια και μία σε περίπτωση που ήταν και από τα δύο μέρη.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι το φινάλε της σεζόν, το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει τον τελικό της διοργάνωσης. Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2021-22, όταν και ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τυπικά τον ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι το οποίο στιγματίστηκε από επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων.

Θυμίζουμε πως τόσο τη σεζόν 2022 - 23 όσο και τη σεζόν 2023 - 24, τα παιχνίδια έγιναν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, δίχως την παρουσία κόσμου στις κερκίδες. Αυτό παραμένει άγνωστο αν θα αλλάξει στον φετινό τελικό και αν τελικά οι φίλαθλοι θα γυρίσουν στις εξέδρες. Το πιθανότερο είναι πως αυτή η απόφαση θα παρθεί μόλις γίνουν γνωστές οι ομάδες, οι οποίες θα απαρτίζουν τον τελικό.