Οι «Έλληνες» Φαν’τ Σχιπ, Άκπομ έβαλαν τέλος στον κατήφορο του Άγιαξ! (vid)

Οι «Έλληνες» Φαν’τ Σχιπ, Άκπομ έβαλαν τέλος στον κατήφορο του Άγιαξ! (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 22:58 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 14.08.2024

Ο Άγιαξ στο ντεμπούτο του Τζον φαν’τ Σχιπ και με το πρώτο γκολ του πρώην άσου του ΠΑΟΚ Τσούμπα Άκπομ νίκησε 2-0 τη Φόλενταμ.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στο Άμστερνταμ.

Ο Άγιαξ στο ντεμπούτο του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού Τζον φαν’τ Σχιπ φιλοξένησε τη Φόλενταμ σ’ εξ αναβολής παιχνίδι. Ο αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League ήταν ουραγός πριν τη σέντρα και οι φιλοξενούμενοι στο +2.

Οι γηπεδούχοι τελικά με ένα γκολ του Μπεργκβάιν κι ένα ακόμα, το πρώτο, από τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ Τσούμπα Άκπομ επικράτησαν 2-0 και σκαρφάλωσαν στη 15η θέση, ενώ έχουν ένα ματς λιγότερο.

Η ομάδα του Φαν'τ Σχιπ, πριν τον αγώνα μετρούσε πέντε σερί ήττες. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στην Eredivisie, ενώ η πρώτη ήταν κόντρα στη Χέρακλες στις 12 Αυγούστου!

Ο Άγιαξ μπήκε δυνατά και στο 6’ ο Μπεργκχάους σούταρε άουτ. Στο 14’ ο Χλίνσον πλάσαρε, αλλά απέκρουσε ο Μπακχάους, ενώ στο 17’ο Μπεργκχάους εκτέλεσε, αλλά απέκρουσε ο γκολκίπερ της Φόλενταμ. Στο 30’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Μπεργκβάιν.

Στο 34’ ο Μπρόμπεϊ δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 45’ ο Μίρεν σούταρε κι απέκρουσε ο Ραμάι στην πρώτη φάση ουσιαστικά των φιλοξενούμενων. Το ημίχρονο έκλεισε με φάση για τον Άγιαξ, αλλά ο Μπεργκβάιν σούταρε ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο Άγιαξ ανέβασε την πίεσή του και στο 54’ ο Μπρόμπεϊ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπακχάους. Στο 57’, όμως, οι γηπεδούχοι έλυσαν τον γόρδιο δεσμό με το γκολ του Μπεργκβάιν. 

Η ομάδα του Τζον φαν’τ Σχιπ ήταν πιο απελευθερωμένη κι έψαξε το δεύτερο γκολ. Δεν το βρήκε και στο 73’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 1-1. Ο Μίρεν βγήκε τετ α τετ με τον Ραμάι, αλλά αστόχησε! Στο 77’ ο Μιράνι απείλησε ξανά για τη Φόλενταμ, αλλά και πάλι ο Ραμάι είχε απάντηση.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Άγιαξ ξύπνησε και το ματς κρίθηκε από τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ Τσούμπα Άκπομ! Στο 80’ ο Μπεργκχάους αστόχησε και στο 88’ ο Άκπομ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό, όμως, ο Άκπομ με τρομερή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, σημείωσε το 2-0!

Άγιαξ (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Ραμάι, Σούταλο, Γκαεϊ, Χάτο, Φαν ντεν Μπόμεν, Τέιλορ (80’ Φος), Χλίνσον (85’ Γκοτς), Μπεργκχάους, Μπεργκβάιν, Μπρόμπεϊ (79’ Άκπομ), Μάρτα (65’ Σαλάχ-Εντίν).