Η ΑΕΚ είναι πιθανό να βρει αντίπαλό της στον Άγιαξ τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαν’τ Σχιπ!

Φαν' τ Σχιπ

i

©intime

Η ΑΕΚ είναι πιθανό να βρει αντίπαλό της στον Άγιαξ τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαν’τ Σχιπ!

Κώστας Τσιακλής • 21:53 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:31 - 14.08.2024

Τα ολλανδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στον Άγιαξ εξετάζουν την περίπτωση του Τζον Φαν’τ Σχιπ για να αναλάβει προπονητής.

Ο Μορίς Στάιν αποτελεί παρελθόν από τον Άγιαξ.

Ο αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League οδηγήθηκε στο διαζύγιο με τον 49χρονο τεχνικό έπειτα κι από την ήττα με 4-3 από την Ουτρέχτη. Έτσι, αν και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Χέντβιγκες Μαντούρο ορίστηκε προσωρινά επικεφαλής, ο Άγιαξ θέλει έναν προπονητή για το υπόλοιπο της σεζόν.

Τα ολλανδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας Τζον Φαν’τ Σχιπ, ο οποίος είναι στέλεχος του συλλόγου, θα ερωτηθεί από τον σύμβουλο του εποπτικού συμβουλίου Λουίς φαν Χάαλ και τον νέο τεχνικό διευθυντή Ντάνι Μπλιντ, αν επιθυμεί ν’ αναλάβει. Το όνομα του Φαν΄τ Σχιπ, μάλιστα, είχε αναφερθεί και μετά την εντός έδρας συντριβή του Άγιαξ στο ντέρμπι με τη Φέγενορντ.

Ο Φαν’τ Σχιπ, όπως αναφέραμε, έχει ήδη συμφωνήσει με τον Άγιαξ για έναν ρόλο στο μέλλον στέλεχος δημοσίων σχέσεων. Ήταν προπονητής στην Ακαδημία του Άγιαξ και βοηθός του Μάρκο φαν Μπάστεν στην πρώτη ομάδα και στην εθνική Ολλανδίας. Στη συνέχεια εργάστηκε στην Τσβόλε, τη μεξικανική Τσίβας, στη Μελβούρνη στην Αυστραλία και φυσικά στην Εθνική Ελλάδας. Ο Ολλανδός προπονητής, παράλληλα, φέρεται, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, να ενδιαφέρεται για έναν τέτοιο ρόλο.

Να θυμίσουμε την ανακοίνωση του Άγιαξ για το διαζύγιο με τον Στάιν: «O Άγιαξ και ο Μορίς Στάιν θα χωρίσουν τους δρόμους τους άμεσα. Η διοίκηση του συλλόγου και ο Στάιν συμφώνησαν ότι ο προπονητής θα παραιτηθεί από τη θέση του. Ο Στάιν (Χάγη, 20 Νοεμβρίου 1973) ήρθε από τη Σπάρτα Ρότερνταμ στον Άγιαξ αυτό το καλοκαίρι και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2026.

Γιαν φαν Χαλστ: «Δουλέψαμε έντονα και επαγγελματικά μαζί του, τους τελευταίους μήνες. Αλλά οι δεν υπήρξαν επιτυχίες και πρόοδος. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να καθίσουμε ξανά μαζί σήμερα και να μιλήσουμε. Αυτή τη φορά, ο Μορίς εξέφρασε επίσης τις δικές του ανησυχίες για το αν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στο σωστό μέρος. Μαζί, αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο να χωρίσουμε τους δρόμους. Ο Χέντβιγκες Μαντούρο, θα αναλάβει το προσεχές διάστημα».

Μορίς Στάιν: «Σήμερα το πρωί μίλησε με το διοικητικό συμβούλιο και συνεχίσαμε τις συζητήσεις μας αργότερα σήμερα το απόγευμα. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτό είναι το καλύτερο για τον Άγιαξ, αν και το μετανιώνω.

Αντίπαλοι ΑΕΚ: Ο Άγιαξ τελείωσε τον Μορίς Στάιν - Αναλαμβάνει πρώην άσος του ΠΑΟΚ!
EUROPA LEAGUE

19:52 - 23.10.2023

Αντίπαλοι ΑΕΚ: Ο Άγιαξ τελείωσε τον Μορίς Στάιν - Αναλαμβάνει πρώην άσος του ΠΑΟΚ!

Ο Μορίς Στάιν, όπως αναμενόταν, αποχωρεί από τον Άγιαξ και δεν θα τον συναντήσει η ΑΕΚ στο δεύτερο ματς στο Άμστερνταμ. Νέος τεχνικός, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Χέντβιγκες Μαντούρο.

Όλοι όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι το έχω κάνει ό,τι μπορούσε για να φτάσει ο Άγιαξ εκεί που ανήκει. Αλλά δεν τα κατάφερα. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα κι ελπίζω ο Άγιαξ να ξαναβρεί το δρόμο του σύντομα».