Τι έχουν κάνει στη Ρίβερ Πλέιτ οι Έρικ Λαμέλα και Ματίας Αλμέιδα ως συμπαίκτες (vid)

Ματίας Αλμέιδα & Έρικ Λαμέλα

Τι έχουν κάνει στη Ρίβερ Πλέιτ οι Έρικ Λαμέλα και Ματίας Αλμέιδα ως συμπαίκτες (vid)

Κώστας Τόπας 10:28 - 19.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 19.07.2024

Έρικ Λαμέλα και Ματίας Αλμέιδα συνυπήρξαν ως συμπαίκτες στην Ρίβερ Πλέιτ και πλέον οι δυο τους ετοιμάζονται να συνεργαστούν ξανά στην ΑΕΚ.

Παίκτης της ΑΕΚ θεωρείται ο Έρικ Λαμέλα, καθώς η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την μεταγραφή του 32χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού, ο οποίος αναμένεται το βράδυ της Παρασκευής (19/07, 21:00) στο «Ελ. Βενιζέλος» για να ολοκληρώσει και τυπικά την μετακίνησή του στην Ένωση.

Ο άλλοτε αστέρας της Τότεναμ, Ρόμα και Σεβίλλης μεταξύ άλλων αναμένεται να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα και να μπει στην δούλεψη του Ματίας Αλμέιδα. Άλλωστε ο Αργεντινός τεχνικός δούλεψε πάρα πολύ προκειμένου να κλείσει αυτή η σπουδαία μεταγραφή.

Έρικ Λαμέλα: Η νοοτροπία του «μαχητή» και αυτά που μπορεί να προσφέρει την ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:01 - 19.07.2024

Έρικ Λαμέλα: Η νοοτροπία του «μαχητή» και αυτά που μπορεί να προσφέρει την ΑΕΚ

Ο Έρικ Λαμέλα ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος, καθώς το μόνο που απομένει είναι η παρουσίαση του από την ΑΕΚ και το Sportal παρουσιάζει όλα όσα μπορεί να προσφέρει στους «κιτρινόμαυρους» ο 32χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός.

Ο Έρικ Λαμέλα και ο Ματίας Αλμέιδα είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν ως συμπαίκτες στη Ρίβερ Πλέιτ για μια σύντομη περίοδο πριν ο «Πελάδο» αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, επέστρεψε στη Ρίβερ Πλέιτ το 2009, μετά από μια αξιόλογη καριέρα στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Η εμπειρία και η ηγετική του παρουσία ήταν κρίσιμες για την ομάδα σε μια περίοδο αναδιοργάνωσης για τους «millonarios». Από την πλευρά του, ο Έρικ Λαμέλα, ένας ανερχόμενος ταλαντούχος νεαρός, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Ρίβερ Πλέιτ την ίδια περίοδο. Μάλιστα, εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα το 2009, όταν ήταν μόλις 17 ετών.

Η νοοτροπία του Λαμέλα σφυρηλατήθηκε στη Ρίβερ Πλέιτ. Έκανε το ντεμπούτο του για αυτούς στα 17 και, στα 18, ήταν κανονικός στην πρώτη ομάδα, παίζοντας στο Superclasico εναντίον της Μπόκα Τζούνιορς. Το ντέρμπι του Μπουένος Άιρες είναι ένα από τα πιο θερμά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. το 2004, ο Αργεντινός το περιέγραψε ως «το παιχνίδι του Old Firm να μοιάζει με ένα παιχνίδι του δημοτικού σχολείου».

«Αυτά τα παιχνίδια ήταν από τα καλύτερα πράγματα που μου έχουν συμβεί ποτέ στην ποδοσφαιρική μου καριέρα», είχε τονίσει ο Λαμέλα. «Ήμουν στη Ρίβερ από τότε που ήμουν επτά χρονών παιδί και είναι κάτι που ονειρεύεσαι. Η μέρα του ντέρμπι στο Μπουένος Άιρες είναι εντελώς τρελή και τέτοιες εμπειρίες με έχουν διαμορφώσει. Όταν έχεις παίξει σε έναν σύλλογο όπως η Ρίβερ, που είναι ένας τεράστιος, τεράστιος σύλλογος στην Αργεντινή – και η Ρόμα , το ίδιο, στην Ιταλία – μαθαίνεις πώς να αντιμετωπίζεις την πίεση. Μετά από αυτό, μπορείς να ζήσεις με οτιδήποτε».

Ο Λαμέλα και ο Αλμέιδα ήταν συμπαίκτες στη Ρίβερ Πλέιτ από το 2009 έως το 2011. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έπαιξαν μαζί σε πολλές σημαντικές αναμετρήσεις, με τον Αλμέιδα να παίζει ως αμυντικός μέσος και τον Λαμέλα ως επιθετικός μέσος ή εξτρέμ. Η εμπειρία του Αλμέιδα βοήθησε τον νεαρό Λαμέλα να αναπτυχθεί και να βελτιώσει το παιχνίδι του.

Όταν η Ρίβερ Πλέιτ υποβιβάστηκε το 2011, ο Αλμέιδα ανέλαβε την προπονητική ηγεσία της ομάδας. Ο Λαμέλα είχε ήδη μεταγραφεί στη Ρόμα, αλλά η σύντομη συνεργασία τους ως συμπαίκτες ήταν σημαντική για την ανάπτυξη του νεαρού ποδοσφαιριστή. Η συνεργασία τους στη Ρίβερ Πλέιτ ήταν μια ενδιαφέρουσα περίοδος όπου ο τεχνικός της ΑΕΚ μοιράστηκε το γήπεδο με τον ανερχόμενο Λαμέλα, επηρεάζοντας θετικά την καριέρα του Αργεντινού ταλέντου.

Μαζί κατέγραψαν 28 παιχνίδια με τους «millonarios» και πλέον ετοιμάζονται να συνεργαστούν ξανά στην ΑΕΚ, αυτή τη φορά με τον Λαμέλα στον αγωνιστικό χώρο και τον «Πελάδο» στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων».