Έρικ Τεν Χαχ: «Η Γιουνάιτεντ χρειάζεται νίκες για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια»

Έρικ Τεν Χαγκ

i

© imago

Έρικ Τεν Χαχ: «Η Γιουνάιτεντ χρειάζεται νίκες για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια»

Νεφέλη Μπισμπίκη 12:00 - 14.09.2024

Ο Έρικ Τεν Χαχ δήλωσε τα αυτονόητα σε συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση με την Σαουθάμπτον, λέγοντας πως είναι ώρα να αρχίσουν οι νίκες για να υπάρξει το αίσθημα ασφάλειας στην ομάδα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει την Σαουθάμπτον , το μεσημέρι του Σαββάτου 14/9 και η νίκη είναι μονόδρομος πλέον για τον Έρικ Τεν Χαχ. Με μία νίκη και δύο ήττες στην Premier League, πριν την διακοπή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όχι μόνο πρέπει να κερδίσει σε αυτό το εκτός έδρας ματς, αλλά αν δεν γίνει αυτό, πρέπει να δει «τι θα κάνει» με τον προπονητή της.

Ο Ολλανδός σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζουμε, αλλά το απολύτως φυσιολογικό για κάποιον που διακυβεύεται το μέλλον του. Πρέπει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πάρει την νίκη για να νιώσει ασφάλεια και ο ίδιος και η ομάδα, πως όλα πάνε βάση σχεδίου.

«Στο ποδόσφαιρο πρέπει να κερδίζεις, πρέπει να προσφέρεις, αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι καλό που η νέα ηγεσία το αναγνωρίζει και το λέει αυτό. Εργαζόμαστε μαζί για να είμαστε πιο επιτυχημένοι, έχουμε υψηλότερους στόχους από αυτούς που έχουμε ήδη πετύχει».

Ο Τεν Χαγκ ανανέωσε το συμβόλαιό του το καλοκαίρι ,μια ανανέωση έκπληξη, αφού πολλές ήταν οι φήμες για την αποχώρηση του πρώην προπονητή του Άγιαξ, μετά την όγδοη θέση που τερμάτισαν οι «κόκκινοι διάβολοι» την περασμένη σεζόν. Αυτό πάντως που τονίζει από το φετινό ξεκίνημα, είναι πως χρειάζεται χρόνος.

«Δεν έχει να κάνει μόνο με εμένα. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί αυτούς τους τελευταίους οκτώ ή εννέα μήνες πολλά που συνέβησαν σε αυτόν τον σύλλογο, νέα ηγετική ομάδα, νέα δομή και δομή ιδιοκτησίας, μια νέα ηγετική ομάδα, μια τεράστια ανατροπή θα έλεγα», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων , τοποθετήθηκε για τις καλοκαιρινές μεταγραφές της ομάδας, οι οποίες απασχόλησαν ιδιαίτερα, ενώ υπερασπίστηκε τον Ματάις Ντε Λιχτ, έναν παίκτη που έφερε ο ίδιος στην ομάδα και σχολίασε ένα περιστατικό που συνέβη στην Εθνική Ολλανδίας . Συγκεκριμένα , ο Ολλανδός αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο της ισοπαλίας 2-2 της Ολλανδίας με τη Γερμανία την Τρίτη, με τον προπονητή Ρονάλντο Κούμαν να λέει στη συνέχεια ότι ο κεντρικός αμυντικός έπρεπε να «προστατευτεί» μετά από ένα λάθος.

«Νομίζω ότι το είπε σε σχέση με την Ολλανδική ομάδα, όχι για την κατάσταση του συλλόγου. Γνωρίζω τον Ματάις και είναι μια σπουδαία προσωπικότητα, ο χαρακτήρας του, θα το ξεπεράσει και θα ανακάμψει σε αυτή την κατάσταση με την ομάδα της Ολλανδίας. Σίγουρα όχι η κατάσταση του συλλόγου του.Δεν φοβάμαι για αυτό, ξέρω τα προσόντα του, ξέρω την προσωπικότητά του και ξέρω ότι θα αντεπιτεθεί», είπε ο Τεν Χαγκ.