Η κλεψύδρα γύρισε για τον Τεν Χαχ: Τα δύο ματς «τελικοί» και οι πιθανοί αντικαταστάτες του
i

©imago

Η κλεψύδρα γύρισε για τον Τεν Χαχ: Τα δύο ματς «τελικοί» και οι πιθανοί αντικαταστάτες του

Νεφέλη Μπισμπίκη 13:25 - 01.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:38 - 01.10.2024

Η παραμονή του Έρικ Τεν Χαχ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απασχολεί για ακόμα μία φορά κι η θέση του μετά την ήττα από την Τότεναμ, είναι και πάλι στον αέρα, την στιγμή που η ομάδα του καλείται να δώσει δύο σημαντικά παιχνίδια.

Ένα ερώτημα, έρχεται όλο και πιο συχνά στην επιφάνεια, με τον Έρικ Τεν Χαχ, να έχει και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η παραμονή του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κρέμεται από μία λεπτή κλωστή και οι επιλογές που έχει για να αποδείξει πως αξίζει να παραμείνει, δεν είναι και πολλές. Ένα μη ικανοποιητικό ξεκίνημα, μέτριες εμφανίσεις, με κάποια δείγματα ανάκαμψης στο ενδιάμεσο, ήταν οι λόγοι για τους οποίους το όνομα του Ολλανδού είχε συνδεθεί και με την αποχώρηση από την ομάδα, ωστόσο η διοίκηση του συλλόγου συνέχισε να δείχνει την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπό του.

Το ποτήρι όμως ξεχείλισε, μετά την βαριά ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Τότεναμ την περασμένη Κυριακή. Η ισοπαλία με την Τβέντε στο Europa League, δεν ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά τα τρία γκολ που δέχτηκε για την Premier League μέσα στο Ολντ Τράφορντ, πόνεσαν ακόμα πιο πολύ. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως τα πράγματα είναι διαφορετικά για τον Τεν Χαχ, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν γρίφο, αυτόν τον οποίο πρέπει να λύσει για να σώσει την δουλειά του.

Η αλήθεια είναι πως οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει. Ο Ολλανδός είχε ζητήσει χρόνο για να φανούν αποτελέσματα, αλλά τώρα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και το όλα ή τίποτα είναι μονόδρομος. Δύο σημαντικά παιχνίδια έρχονται αυτή την εβδομάδα. Την Πέμπτη 3/10, οι «κόκκινοι διάβολοι» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Πόρτο στην League Phase του Europa League, ενώ την Κυριακή 6/10, την Άστον Βίλα για το αγγλικό πρωτάθλημα, πάλι μακριά από το Ολντ Τράφορντ.

Στην Αγγλία και στα μέσα ενημέρωσης επικρατεί πανικός. Το μήνυμα πάντως είναι ξεκάθαρο σύμφωνα με την «Guardian». Η ήττα σε ένα ή και στα δύο παιχνίδια, μπορεί να οδηγήσει στην απομάκρυνσή του, ιδιαίτερα αν ο τρόπος της ήττας είναι και πάλι ανησυχητικός. Η «Daily Mail» από την άλλη, αναφέρει πως οι παίκτες της Γιουνάιτεντ είναι προετοιμασμένοι για την απόλυσή του.

Τεν Χαχ: «Να απολυθώ; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα»
PREMIER LEAGUE

09:32 - 30.09.2024

Τεν Χαχ: «Να απολυθώ; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα»

Ο Έρικ Τεν Χαχ διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν να απολύεται από την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τη νέα ήττα στην Premier League, αυτή τη φορά από την Τότεναμ, με 3-0.

Όπως είναι λογικό, μαζί την αυξημένη πίεση στον Τεν Χαχ, έχουν αυξηθεί και οι φήμες για τον πιθανό αντικαταστάτη του. Και εκεί τα μέσα δίνουν στην δημοσιότητα δυνατά ονόματα, τα οποία θα μπορούσαν να καθίσουν στον πάγκο του συλλόγου. Ο ένας υποψήφιος είναι ο προπονητής της Ίντερ, Σιμόνε Ινζτάγκι και ο άλλος, ο εξίσου πολυσυζητημένος, πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα πρέπει να πληρώσει περίπου 17,5 εκατομμύρια λίρες εάν θέλει να απολύσει τον Τεν Χαγκ. Υπενθυμίζεται όμως, πως και το καλοκαίρι υπήρχαν φήμες περί αποχώρησης του, αντ' αυτού, η ομάδα προχώρησε σε επέκταση του συμβολαίου του. Τίποτα βέβαια δεν έχει επιβεβαιωθεί όσον αφορά τον αντικαταστάτη του, αλλά όλα θα κριθούν σε αυτά τα δύο παιχνίδια, από ΄που εξαρτάται και το μέλλον του Ολλανδού στο «νησί».