Οι Αρχές της Σουηδίας απέρριψαν την τελευταία επιθυμία που είχε ο Έρικσον σχετικά με τις στάχτες του

Σβεν Γκόραν Ερικσον

Οι Αρχές της Σουηδίας απέρριψαν την τελευταία επιθυμία που είχε ο Έρικσον σχετικά με τις στάχτες του

Κώστας Τόπας 09:09 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:12 - 19.09.2024

Λίγες ημέρες μετά την κηδεία του Σβεν Γκόραν Έρικσον, οι Αρχές της Σουηδίας απέρριψαν την τελευταία επιθυμία που είχε ο θρύλος προπονητής.

Ο πρώην προπονητής της Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Ερικσον, άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο μήνα σε ηλικία 76 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Ο Σουηδός είχε αναλάβει ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Λάτσιο, η Μπενφίκα και η Ρόμα κατά τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η κηδεία του στη Σουηδία. Ο πρώην αρχηγός της Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος έπαιζε υπό τον Έρικσον, ήταν μεταξύ αυτών που παρευρέθηκαν.

Ο Έρικσον είχε μια τελευταία επιθυμία να σκορπίσει τις στάχτες του στο αγαπημένο του σημείο ομορφιάς, τη λίμνη Φράικεν. Μιλώντας σε ντοκιμαντέρ της Amazon, το οποίο κυκλοφόρησε λίγο πριν πεθάνει, είπε: «Είναι ένα όμορφο μέρος. Σε κάνει να ηρεμείς, με κάνει να ηρεμώ. Ο πατέρας μου μεγάλωσε κάτω από το βουνό. Αν κοιτάξετε ευθεία, υπάρχει ο Torsby όπου μεγάλωσα και από την άλλη είναι η Sunne όπου γεννήθηκα.

Πάντα πίστευα ότι ήταν ένα καλό μέρος για τον θάνατο. Οι στάχτες μου μπορούν να πεταχτούν στο νερό εδώ. Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου», είχε πει χαρακτηριστικά.

Όμως, δυστυχώς για την οικογένεια του Έρικσον, η τελευταία του επιθυμία δεν πραγματοποιήθηκε από τους ιθύνοντες των τοπικών συμβουλίων. Ο ατζέντης του Σουηδού, Μπο Γκουστάβσον, είπε μέσω της «Sun»: «Δεν μας έχει επιτραπεί να σκορπίσουμε τις στάχτες του στη λίμνη Fryken».

Από τότε επιβεβαιώθηκε ότι οι στάχτες του Έρικσον θάφτηκαν σε μια τεφροδόχο σε άγνωστη τοποθεσία. Ο φίλος του Έρικσον, Άντερς Ρούμπεμγιερ, πρόσθεσε: «Αποσύραμε την αίτησή μας για να σκορπίσουμε τις στάχτες του. Θα ταφούν σε μια τεφροδόχο».

Ενώ η ετοιμοθάνατη επιθυμία του Έρικσον έχει απορριφθεί, η πατρίδα του, το Τόρσμπι, πρόκειται να τον τιμήσει. Ο υπεύθυνος ανάπτυξης επιχειρήσεων του δήμου Τόρσμπι, επιβεβαίωσε ότι θα κατασκευαστεί άγαλμα του πρώην προπονητή της Αγγλίας.

«Θα είναι ένα χάλκινο άγαλμα και θα θερμαίνεται με ηλεκτρικά καλώδια μέσα του διατηρώντας το ζεστό, έτσι οι άνθρωποι θα μπορούν να έρχονται εδώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ο Σβεν θα είναι ζεστός στο άγγιγμα», είπε στη Mirror.