Ο Έρικσον και η σπαρακτική ιστορία του για τον καρκίνο: «Ο Μπέκαμ μου έφερε έξι μπουκάλια κρασί…»

Σβεν Γκόραν Έρικσον

Ο Έρικσον και η σπαρακτική ιστορία του για τον καρκίνο: «Ο Μπέκαμ μου έφερε έξι μπουκάλια κρασί…»

Κώστας Τόπας 15:20 - 26.08.2024

Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ο Σβεν Γκόραν Έρικσον είχε γράψει ένα γράμμα στο αναφερόταν ανοιχτά στον αγώνα του ενάντια στον καρκίνο.

Ο πρώην προπονητής της Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από μάχη με καρκίνο στο πάγκρεας.

Ο Σουηδός είχε γράψει πριν από μερικούς μήνες μια σπαρακτική ανοιχτή επιστολή στους λάτρεις του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα. Μια ωμή ιστορία στο «Telegraph» που ξεκινά με μια συγκινητική φράση: «Για αρχή, συγγνώμη που άργησα. Αυτή η στήλη έπρεπε να ξεκινήσει πριν από το τουρνουά, αλλά είχα μια μικρή αποτυχία, αν και τώρα νιώθω πολύ καλύτερα...»

Ο Έρικσον συνέχισε να αφηγείται πώς ήταν αυτοί οι μήνες καταπολέμησης της νόσου: «Από τότε που ήταν γνωστό ότι είχα καρκίνο σε τελικό στάδιο, έχω ταξιδέψει σε όλη τη Σουηδία, την Αγγλία, την Ιταλία και την Πορτογαλία και με δάκρυσε πολλές φορές η καλοσύνη. του λαού. Κανονικά, όλοι μιλούν πολύ για τους νεκρούς. Είμαι τυχερός που μιλάνε καλά για μένα όσο είμαι ζωντανός . Η ζεστασιά και η αγάπη μου έχουν δώσει ενέργεια και ευτυχία και σίγουρα με βοήθησαν να διατηρήσω μια θετική στάση σχετικά με την υγεία μου.

Έχω μια ασθένεια και το ξέρουν όλοι, αλλά μέχρι στιγμής είμαι καλά. Είμαι ακόμα όρθιος... Αν ρωτήσεις τους γιατρούς πόσος χρόνος μου έχει απομείνει για να ζήσω, δεν θα μπορέσουν να απαντήσουν. Αυτό με ανησυχεί; «Νομίζω ότι είναι καλύτερα να μην το ξέρω».

Ο θρυλικός προπονητής των Γκέτεμποργκ, Μπενφίκα, Ρόμα, Σαμπντόρια, Λάτσιο και Αγγλίας αφηγείται το τελευταίο ανέκδοτο που είχε με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ: «Το περασμένο Σαββατοκύριακο δέχτηκα μια επίσκεψη από τον πρώην αρχηγό της Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο Ντέιβιντ με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θα έρθει.

Αυτό δείχνει ποιος είναι ο Μπέκαμ. Δεν είχα καμία ανάγκη να έρθω εδώ, αλλά ήθελα. Έφτασε με έξι μπουκάλια κρασί, εκ των οποίων ένα από το 1948, τη χρονιά που γεννήθηκα. Αυτός είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ όπως τον ήξερα, ένας εξαιρετικά καλός άνθρωπος ».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!