Οταν ο Έρικσον ήταν μια «ανάσα» από το να αναλάβει ομάδα «έκπληξη» από την Ελλάδα

Σβεν Γιόραν Έρικσον

Οταν ο Έρικσον ήταν μια «ανάσα» από το να αναλάβει ομάδα «έκπληξη» από την Ελλάδα

Κώστας Τόπας 14:58 - 26.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 26.08.2024

Το 2021 ο Σβεν Γκόραν Έρικσον είχε βρεθεί πολύ κοντά στο να αναλάβει τα ηνία ελληνικής ομάδας.

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, ο οποίος έφυγε τη Δευτέρα (26/08) από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, λίγες ώρες πριν είχε αποκαλύψει την τελευταία του επιθυμία.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Έρικσον έλεγε πόσο εκτιμά τη λίμνη Fryken, κοντά στο σπίτι του στο Βέρμλαντ. «Πάντα πίστευα ότι ήταν ένα καλό μέρος. Η στάχτη μου μπορεί να πεταχτεί στο νερό εδώ», λέει. «Δυστυχώς δεν μπορούσε να περπατήσει γύρω από τον Fryken. Δυστυχώς η υγεία του Σβεν δεν του επέτρεπε να συνεχίσει να περπατά εκεί. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για αυτόν».

Τα τελευταία λόγια του Έρικσον πριν από το θάνατό του...
REST OF THE WORLD

14:52 - 26.08.2024

Τα τελευταία λόγια του Έρικσον πριν από το θάνατό του...

Ο πρώην Σουηδός προπονητής, Σβεν Γκόραν Ερικσον, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας, είχε αποκαλύψει σε ένα ντοκιμαντέρ για την Prime Video τι περίμενε από τους «τελευταίους μήνες της ζωής του».

Η προπονητική καριέρα του Έρικσον ήταν γεμάτη με πολλούς σταθμούς κι αμέτρητους τίτλους. Πίσω στο 2021, η σουηδική ιστοσελίδα «expressen.se», είχε προχωρήσει σε μία τρομερή αποκάλυψη λέγοντας πως: «Σε συζητήσεις με τον Πιερικό ο Σβεν Γκόραν Έρικσον»!

«Η SportExpressen αποκάλυψε ότι ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Σουηδίας διαπραγματεύεται με τον Sven-Goran Eriksson. Πρόκειται για τον ΣΦΚ Πιερικό, έναν σύλλογο από την πόλη της Κατερίνης που μόλις ανέβηκε. Σύμφωνα με τα σουηδικά ΜΜΕ, η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει την επόμενη εβδομάδα, εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που έχει θέσει στο τραπέζι ο προπονητής. Η SportExpressen εξηγεί ότι επικοινώνησε με τον προπονητή, αλλά εκείνος προτίμησε να μην κάνει δηλώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Φυσικά, η υπόθεση δεν προχώρησε και ο Σβεν Γκόραν Ερικσον δεν αφίχθη ποτέ στην Ελλάδα για να αναλάβει οποιαδήποτε ομάδα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!