Τα τελευταία λόγια του Έρικσον πριν από το θάνατό του...

Φωτ. IMAGO

Τα τελευταία λόγια του Έρικσον πριν από το θάνατό του...

Κώστας Τόπας 14:52 - 26.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 26.08.2024

Ο πρώην Σουηδός προπονητής, Σβεν Γκόραν Ερικσον, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας, είχε αποκαλύψει σε ένα ντοκιμαντέρ για την Prime Video τι περίμενε από τους «τελευταίους μήνες της ζωής του».

Σε ηλικία 76 ετών, ο Σβεν Γκόραν Ερικσον γνώριζε ότι η ασθένεια που υπέφερε τον έφερνε πιο κοντά στις τελευταίες του μέρες. Ο ίδιος το παραδεχόταν σε κάθε του παρέμβαση αφού τον Ιανουάριο διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας σε τελικό στάδιο και οι γιατροί τον διαβεβαίωσαν ότι «στην καλύτερη περίπτωση» θα είχε έναν χρόνο ζωής.

Ωστόσο, ο Σουηδός είπε ότι κοίταξε τον θάνατο με το κεφάλι ψηλά: «Μέχρι τώρα είμαι υγιής και άρρωστος άνθρωπος. Το να λέω ότι δεν φοβάμαι να πεθάνω, υποθέτω, είναι ψέμα. Μερικές φορές περνάει από το μυαλό μου, αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι».

«Η ζωή είναι και θάνατος, πρέπει να μάθεις να τον αποδέχεσαι. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος οι άνθρωποι θα πουν, «Ναι, ήταν καλός άνθρωπος. Αλλά δεν θα το πουν όλοι αυτό. Είχα μια καλή ζωή», παραδέχτηκε ο Έρικσον. Ο προπονητής ήθελε πάντα να τον θυμούνται ως ένα θετικό άτομο, «που προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορούσε». Έτσι το είπε σε ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ για το Amazon Prime Video όπου βρήκε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει όλους τους θαυμαστές του με ένα σπαραχτικό μήνυμα.

Το «αντίο»

«Μην το μετανιώσεις. Χαμόγελο. Ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες και κοινό. Ήταν φανταστικό. Φροντίστε τον εαυτό σας και φροντίστε τη ζωή σας. Και ζήσε το! Αντίο», είπε ο Σουηδός ενώ αποκάλυψε ότι θέλει να ξεκουραστεί σε κάποια «ήρεμα νερά» στην πατρίδα του.

«Οι γιατροί δεν ξέρουν πόσο καιρό είμαι έτσι. Μπορεί να είναι ένας μήνας ή ένας χρόνος. Τώρα μπορείς να ξεγελάσεις τον εγκέφαλό σου. Δες το θετικό στα πράγματα και μην παρασύρεσαι από αντιξοότητες, γιατί αυτή είναι φυσικά η μεγαλύτερη αντιξοότητα που έχω αντιμετωπίσει ποτέ. Αλλά μπορώ να κάνω κάτι καλό με αυτό», λέει επίσης.

Στο ντοκιμαντέρ, ο πρώην προπονητής της Αγγλίας σκέφτηκε την προσωπική του ζωή και την καριέρα του, όπου κέρδισε 19 τίτλους στους πάγκους, ξεκαθαρίζοντας ότι ήταν πηγή υπερηφάνειας για αυτόν και «ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!