Η «επίθεση» της Ερμόσο στην προπονήτρια της Εθνικής Ισπανίας που την άφησε εκτός κλήσεων: «Να με προστατέψεις από τι;»

Τζένι Ερμόσο

i

Τζένι Ερμόσο/ ©Photo by DeFodi Images/Getty Images

Η «επίθεση» της Ερμόσο στην προπονήτρια της Εθνικής Ισπανίας που την άφησε εκτός κλήσεων: «Να με προστατέψεις από τι;»

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:09 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:24 - 14.08.2024

Η πρώτη αντίδραση της αρχηγού της Εθνικής Ισπανίας μετά την μη κλήση της από την Μόντσε Τόμε για τους αγώνες της «φούρια ρόχα» κόντρα σε Σουηδία και Ελβετία για το Nations League.

Στις πρώτες κλήσεις της Εθνικής Ισπανίας μετά από το σκάνδαλο με τον Λουίς Ρουμπιάλες η αρχηγός της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, Τζένι Ερμόσο είναι εκτός. Η 33χρονη επιθετικός δεν βρίσκεται στην αποστολή της «φούρια ρόχα» για τα ματς του Nations League κόντρα σε Σουηδία και Ελβετία. Η προπονήτρια της ομάδας, Μόντσε Τομέ να ξεκαθαρίζει πως πήρε αυτή την απόφαση καθαρά για να προστατέψει την ποδοσφαιρίστρια. 

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε είναι ότι είμαστε στο πλευρό της Τζένι σε όλα. Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να την προστατέψουμε σε αυτό, είναι να μην την καλέσουμε σε αυτές τις κλήσεις, αλλά βασιζόμαστε στην Τζένι», ήταν τα λόγια της Μόντσε Τομέ. 

Η αντίδραση της Ερμόσο στα social media 

Μετά τη μη κλήση της από την Μόντσε Τομέ και την εξήγηση που έδωσε η κόουτς της Εθνικής Ισπανίας, η Τζένι Ερμόσο αντέδρασε μέσω των social media. 

«Να με προστατέψεις από τι; 

Ψάχνουμε για εβδομάδες, μήνες, για την προστασία που δεν μπορέσαμε να βρούμε μέσα στην ίδια την Ομοσπονδία. Οι ίδιοι άνθρωποι που μας ζητούν εμπιστοσύνη είναι αυτοί που σήμερα ξεκινούν μια λίστα με παίκτες που έχουν ζητήσει να ΜΗΝ κληθούν. 

Οι ποδοσφαιρίστριες είναι πολύ ξεκάθαρες ότι είναι μια ακόμη στρατηγική διχασμού και χειραγώγησης για να μας εκφοβίσουν και να μας απειλήσουν με νομικές επιπτώσεις και οικονομικές κυρώσεις. Άλλη μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη που δείχνει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει σήμερα και που επιβεβαιώνει τον λόγο που παλεύουμε και πώς το κάνουμε

Θέλω να δείξω την πλήρη υποστήριξή μου στους συναδέλφους μου που σήμερα έχουν εκπλαγεί και αναγκαστεί να αντιδράσουν σε μια ακόμη ατυχή κατάσταση που προκλήθηκε από τους ανθρώπους που συνεχίζουν να λαμβάνουν αποφάσεις εντός της Ομοσπονδίας σήμερα. Θα ήθελα επίσης να καταστήσω κάτι πολύ σαφές.

Σήμερα προσπάθησαν να υποστηρίξουν ότι το περιβάλλον θα ήταν ασφαλές για τους συναδέλφους μου όταν στην ίδια συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε ότι δεν με καλεσαν για να με προστατέψουν. Να με προστατέψεις από τι; Ή από ποιον; Τζένι Ερμόσο», έγραψε η 33χρονη επιθετικός.

Καρβαχάλ για Ρουμπιάλες: «Φοβάσαι να πεις τη γνώμη σου, το θέμα έχει πολιτικοποιηθεί τόσο που σε τρομάζει»
LA LIGA

12:31 - 06.09.2023

Καρβαχάλ για Ρουμπιάλες: «Φοβάσαι να πεις τη γνώμη σου, το θέμα έχει πολιτικοποιηθεί τόσο που σε τρομάζει»

Ο Ντάνι Καρβαχάλ κλήθηκε να τοποθετηθεί για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην Ισπανία μετά το φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένι Ερμόσο, τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της χώρας φοβούνται να μιλήσουν.