Έρχονται αποφάσεις για (τουλάχιστον) τρεις παίκτες του ρόστερ της ΑΕΚ

Έρχονται αποφάσεις για (τουλάχιστον) τρεις παίκτες του ρόστερ της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 12:42 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:43 - 22.08.2024

Η... αποσυμφόρηση του ρόστερ της Ένωσης είναι πλέον μια διαδικασία στην οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να μπει ο Αλμέιδα και μάλιστα μέσα στις επόμενες μέρες

Για να μπορέσει κανείς να "διαβάσει" τις εξελίξεις στην ΑΕΚ, είναι αρκετό να παρακολουθεί προσεκτικά τις δημόσιες τοποθετήσεις του Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει πει, περισσότερες από μια φορές, πως αυτό που θέλει είναι δυο ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση του ρόστερ. Επίσης μετά τον τόσο πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη, ο αγωνιστικός χάρτης της ΑΕΚ έχει αλλάξει και ο ίδιος ο Αλμέιδα μίλησε για "πολλούς παίκτες" για μια διοργάνωση.

Η συμπεριφορά του Πινέδα στα Σπάτα, συμπίπτει απόλυτα μ' αυτό που είχε πει στον Ηλιόπουλο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:55 - 21.08.2024

Η συμπεριφορά του Πινέδα στα Σπάτα, συμπίπτει απόλυτα μ' αυτό που είχε πει στον Ηλιόπουλο

Από την πρώτη μέρα που ο Μεξικανός χαφ ενσωματώθηκε ξανά στις προπονήσεις και την καθημερινότητα της ΑΕΚ μέχρι και τώρα, δεν έχει δείξει ούτε στο ελάχιστο με την στάση του πως έχει τάσεις φυγής

Όλο αυτό πρακτικά σημαίνει πως, παρότι είναι κάτι που ο Αργεντινός τεχνικός δεν θα ήθελε να κάνει, θα μπει σε μια διαδικασία αποσυμφόρησης του ρόστερ της ΑΕΚ. Και μάλιστα θα γίνει σχετικά άμεσα, καθώς η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος έχει μπει στην τελική της ευθεία και αν υπάρξουν αποχωρήσεις παικτών, θα πρέπει να έχουν τον χρόνο για να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Αλμέιδα καλείται να πάρει αποφάσεις για (τουλάχιστον) τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Ο Πάολο Φερνάντες, ο Ζίνι αλλά και ο Σωτήρης Τσιλούλης, παίζουν σε θέσεις στις οποίες ήδη στο ρόστερ της ΑΕΚ υπάρχουν ακόμα δυο επιλογές για τον Αλμέιδα. Ίσως και τρεις. Επομένως ο Αργεντινός τεχνικός θα πρέπει να αποφασίσει για την διαχείριση τους. Πρόκειται για τρεις πολύ διαφορετικές περιπτώσεις.

Ο Ζίνι είναι στα 22 του χρόνια. Αποτελεί ένα πρότζεκτ το οποίο έδειχνε ελπιδοφόρο και ο Αλμέιδα έχει δουλέψει πολύ πάνω σ' αυτό. Έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το ρόστερ της ΑΕΚ, πολύ δύσκολα ο διεθνής Ανγκολέζος θα βρει χώρο. Ειδικά στον ρόλο του αριστερού ακραίου επιθετικού, που τον χρησιμοποιούσε ο Αργεντινός τεχνικός. Το πιο πιθανό είναι να παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού, καθώς πολύ δύσκολα η ΑΕΚ θα τον αφήσει με ελεύθερη μεταγραφή.

Με τον Φερνάντες τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Είναι ένας παίκτης που ο Αλμέιδα ήθελε να του δώσει ευκαιρίες. Και τον έχει χρησιμοποιήσει αρκετά μέχρι τώρα στα φετινά ματς της ΑΕΚ. Στο πρώτο παιχνίδι με τη Νόα, ήταν ακόμα και βασικός. Βεβαίως παίζει στην θέση του δεξιού ακραίου επιθετικού, για την οποία υπάρχουν και ο Ελίασον και ο Άμραμπατ. Μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες, ο Αλμέιδα δεν ήταν θετικός στην παραχώρηση του. Τώρα όμως που τα δεδομένα, ως προς την Ευρώπη, άλλαξαν, όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον του Φερνάντες. Με τον Αργεντινό τεχνικό πάντως, θα εξακολουθεί να θεωρεί πως ο Ισπανός μεσοεπιθετικός μπορεί να δώσει λύσεις.

Όσον αφορά τον Τσιλούλη, υπήρχε στην προετοιμασία στην Ολλανδία ένας τραυματισμός που τον πήγε πολύ πίσω στην δουλειά που ήθελε να κάνει μαζί του ο Αλμέιδα. Αγωνίζεται σε θέση που υπάρχουν και ο Ελίασον και ο Άμραμπατ αλλά και ο Φερνάντες. Και προς το παρόν ο Αργεντινός τεχνικός δεν έχει δουλέψει με τον Τσιλούλη για κάποια άλλη θέση. Ίσως αυτό να οφείλεται και στον τραυματισμό. Πάντως και για την διαχείριση της συγκεκριμένης περίπτωσης, ο Αλμέιδα πρέπει να πάρει άμεσα αποφάσεις.

Είναι γεγονός πως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών του ρόστερ της ΑΕΚ, που παίζουν σε θέσεις που ήδη υπάρχουν ακόμα δυο επιλογές. Για παράδειγμα ο Στίβεν Τσούμπερ, όταν αποκτηθεί επιθετικός, θα είναι τρίτη λύση για την κορυφή της επίθεσης. Ενώ με την παρουσία του Λαμέλα και του Λιούμπιτσιτς, θα είναι τρίτη λύση και για την θέση πίσω από τον φορ. Παρόλα αυτά ο Τσούμπερ είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Και η διαχείριση της περίπτωσης του δεν μπορεί να γίνει με όρους αντίστοιχους μ' αυτή του Ζίνι.