Ο Τζίμι Τζαμπ θυμήθηκε την εισβολή του στον τελικό του Euro 2004 (vid)
i

©PrtScr

Ο Τζίμι Τζαμπ θυμήθηκε την εισβολή του στον τελικό του Euro 2004 (vid)

Κώστας Τσιακλής • 16:17 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 14.08.2024

Ο Τζίμι Τζαμπ θυμήθηκε την εισβολή του στον τελικό του Euro 2004, στη θρυλική νίκη της Ελλάδας με 1-0 επί της Πορτογαλίας.

Συμπληρώνονται σήμερα 19 χρόνια από τη μέρα που η Ελλάδα ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το Euro 2004. Πέραν όμως των Ελλήνων την ημέρα εκείνη θυμήθηκε και ο Τζίμι Τζαμπ, ο οποίος είχε κάνει εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και πέταξε μια σημαία της Μπαρτσελόνα στον Λούις Φίγκο.

Σαν σήμερα, 19 χρόνια πριν η Εθνική Ελλάδος υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ έγραψε ιστορία με «χρυσά» γράμματα, προκαλώντας «σοκ» σε όλη την Ευρώπη. «Το Πειρατικό» δημιούργησε ένα έπος, το οποίο θα μνημονεύεται για μία ζωή.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε μία ιστορική βραδιά στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας (4/7/2004) κατάφερε να υποτάξει για δεύτερη φορά στην ίδια διοργάνωση την οικοδέσποινα Πορτογαλία και να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. Το γκολ του Χαριστέα στον τελικό απέναντι στον… σούπερ σταρ Ρονάλντο και την παρέα του, χάρισε στην Ελλάδα το Euro 2004 και ολοκλήρωσε την υπέρβαση με τον πιο ονειρικό τρόπο.

Τη συγκεκριμένη βραδιά όμως θα την θυμάται ακόμα ένας. Ο Τζίμι Τζαμπ, ο οποίος μπει στον αγωνιστικό χώρο και πέταξε μια σημαία της Μπαρτσελόνα στο πρόσωπο του Λούις Φίγκο που άφησε τους Καταλανούς για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Τζίμι Τζαμπ λοιπόν θυμήθηκε το περιστατικό και δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια ανάρτηση. Σε αυτήν ανέφερε τα εξής: «Κάθε 4η Ιουλίου θα θυμάμαι αυτό το Άλμα! Τότε που το άλμα ήταν φοβερό και καθαρή αδρεναλίνη….

ΤΕΛΙΚΟΣ EURO 2004

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0 – ΕΛΛΑΔΑ 1».

Αυτή δεν ήταν η μόνη φορά που ο Τζίμι Τζαμπ εισέβαλε σε αγωνιστικό χώρο. Το είχε κάνει επίσης στο ημίχρονο του ημιτελικού του Champions League το 2006 μεταξύ της Βιγιαρεάλ και της Άρσεναλ ενώ το 2007 στον τελικό της Αθήνας (Μίλαν – Λίβερπουλ) μπήκε μέσα κρατόντας μια ελληνική σημαία.

Ο Τζαμπ δεν σταμάτησε εκεί. Στο Euro του 2008 εισέβαλε στο Τουρκία-Γερμανία, με μια μπλούζα που έγραφε: «Το Θιβέτ δεν είναι Κίνα». Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010 προσπάθησε να φορέσει ένα σκούφο στο τρόπαιο της διοργάνωσης όμως οι «επιτυχίες» του δεν μένουν μόνο στο ποδόσφαιρο.

Ο Τζίμι Τζαμπ εισέβαλε και δύο φορές στη Γιουροβίζιον. Το 2010 ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε μαζί με τους Ισπανούς ενώ το 2018 πήρε το μικρόφωνο από τα χέρια της Βρετανίδας και ούρλιαξε. Επίσης «μπούκαρε» σε αγώνες τένις και ράγκμπι.