Η Εθνική του 2023 σχολιάζει το θαύμα του 2004

Η Εθνική του 2023 σχολιάζει το θαύμα του 2004

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:32 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:11 - 14.08.2024

Λάζαρος Ρότα, Γιάννης Παπανικολάου, Δημήτρης Λημνιός και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης σχολίασαν το θαύμα του 2004, μέσα από το βίντεο-αφιέρωμα της ΕΠΟ.

Την 1η Ιουλίου του 2004 η Εθνική Ελλάδας προκρίθηκε στον τελικό του Euro 2004, πετώντας εκτός διοργάνωσης την Τσεχία με την αξέχαστη κεφαλιά του Δέλλα. Τρία 24ωρα αργότερα η «γαλανόλευκη» θα ολοκλήρωνε το «θαύμα», κατακτώντας το τρόπαιο κόντρα στην οικοδέσποινα Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Σχεδόν μία 20ετία αργότερα, τέσσερεις παίκτες που αποτελούν το «νέο αίμα» της επίσημης αγαπημένης κλήθηκαν να σχολιάσουν το επίτευγμα των προκατόχων τους. Λάζαρος Ρότα, Γιάννης Παπανικολάου, Δημήτρης Λημνιός και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, αποτέλεσαν τους ποδοσφαιριστές που πρωταγωνίστησαν στο βίντεο αφιέρωμα της ΕΠΟ, με φόντο την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2004. Οι ίδιοι σχολίασαν τις φάσεις του αγώνα και έπειτα απάντησαν σε ερωτήσεις.

Πόσο χρονών ήταν τότε; 

Κουλιεράκης: «Εγώ πέντε μηνών ήμουν»

Παπανικολάου: «Εγώ είχα πάει»

Έχετε ζήσει μεγάλες πομπές;

Παπανικολάου: «Τώρα που πήραμε το πρωτάθλημα (σ.σ. με την Ράκοβ), είχε λαό έξω. Αλλά όχι τέτοιο πράγμα. Ήταν όλη η Αθήνα σίγουρα και απ’ άλλες πόλεις είχε πιστεύω» 

Παπανικολάου: «Και εγώ με τον ΠΑΟΚ όταν πήραμε τότε το νταμπλ». 

Τί θα έδιναν να είναι στη θέση του Τραϊανού Δέλλα;

Κουλιεράκης: «Σκέφτομαι, ότι αν ήμουν εγώ στη θέση του και έβαζα το γκολ πρόκρισης θα ζούσα σε άλλο σύμπαν. Θα ήταν απίστευτο συναίσθημα για έναν αμυντικό που δεν σκοράρει συχνά. Το φαντάζομαι να έρχεται»

Παπανικολάου: «Θα αντάλλαζα οτιδήποτε στην καριέρα για να φτάσεις σε τελικό με την Εθνική. Δεν ξέρω τι έρχεται, αλλά απ’ότι έχω ζήσει, ξεκάθαρα θα τα αντάλλαζα όλα για να έχω ζήσει κάτι τέτοιο»

Μπαλτάκος στη ΓΣ της ΕΠΟ: «Στόχος της Εθνικής η πρόκριση στο Euro, αλλά και περισσότερη ηρεμία στο πρωτάθλημα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:49 - 30.06.2023

Μπαλτάκος στη ΓΣ της ΕΠΟ: «Στόχος της Εθνικής η πρόκριση στο Euro, αλλά και περισσότερη ηρεμία στο πρωτάθλημα»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος, στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας έκανε αναφορά στον στόχο της Εθνικής Ελλάδος που είναι η πρόκριση στο Euro, αλλά και η περισσότερη ηρεμία στο πρωτάθλημα της Super League.

 Φαντάζονται την εθνική να προκρίνεται σε τελικό Euro ξανά; 

Παπανικολάου: «Νομίζω είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να πάρει μία διάκριση τέτοια με την εθνική ομάδα. Βλέποντας τα πλάνα από τότε παίρνεις κίνητρο και ανατριχιάζεις»