Στη Γαλλία για την έκπληξη και το βήμα πρόκρισης η Εθνική

Σιώπης, Μπακασέτας και Μασούρας

i

©intime

Στη Γαλλία για την έκπληξη και το βήμα πρόκρισης η Εθνική

Κώστας Τσιακλής • 08:48 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 14.08.2024

Η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει απόψε (19/09, 21:45) τη Γαλλία του Κιλιάν Εμπαπέ στο Παρίσι. Στόχος για τη «γαλανόλευκη» το θετικό αποτέλεσμα που θα τη φέρει πιο κοντά στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει στο «Σταντ Ντε Φρανς» τη Γαλλία (19/06, 21:45) στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2024. Στόχος για τη «γαλανόλευκη» το θετικό αποτέλεσμα που θα τη φέρει πιο κοντά στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα επικράτησε με 2-1 της Ιρλανδίας στην «OPAP Arena» και έκανε το 2/2 στον όμιλο αφού είχε κερδίσει και με 3-0 το Γιβραλτάρ στην πρώτη αγωνιστική. Πλέον ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα αφού οι Έλληνες διεθνείς καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Κιλιάν Εμπαπέ και την παρέα του.

Η Γαλλία είναι σε εξαιρετική κατάσταση αφού βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με εννέα βαθμούς (3/3) ενώ είναι και η φιναλίστ του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στο Κατάρ. Πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι, με τους «τρικολόρ» να θέλουν να ξεφύγουν στη βαθμολογία και την Εθνική να στοχεύει στο αποτέλεσμα που θα τη φέρει στο +4 ή στο +6 (με ματς περισσότερο) από την Ολλανδία, μια αγωνιστική πριν συγκρουστούν οι δύο ομάδες.

Στα αγωνιστικά νέα η Ελλάδα πραγματοποίησε την Κυριακή (18/06) την τελευταία της προπόνηση πριν την αναμέτρηση της Δευτέρας. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Τζορτζ Μπάλντοκ, Δημήτρης Πέλκας, Πέτρος Μάνταλος και Δημήτρης Κουρμπέλης ωστόσο η κατάσταση τους δεν προβληματίζει ιδιαίτερα τον Γκουστάβο Πογέτ, που αναμένεται να τους έχει κανονικά στη διάθεση του. Από την άλλη δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα τραυματισμού από το «στρατόπεδο» της Γαλλίας.

Όσο αφορά την παράδοση, η Ελλάδα αντιμετώπισε τρεις φορές τους Γάλλους. H πιο σημαντική φυσικά ήταν η νίκη της Εθνικής με 1-0 στο Euro του 2004 που οδήγησε εν τέλει την ομάδα στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ωστόσο, πριν από το ιστορικό γκολ του Άγγελου Χαριστέα στη Πορτογαλία, η Ελλάδα αντιμετώπισε τη Γαλλία και στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών του 1960. Στην πρώτη αναμέτρηση στο γήπεδο της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας» το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με 1-1, με τους Γάλλους να προηγούνται με 1-0, χάρη στο γκολ του Στεφάν Μπρουί, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ισοφαρίζει με το αυτογκόλ του Ροζέ Μαρσέ.

Η ρεβάνς στο «Παρκ ντε Πρενς» μετατράπηκε σε επίδειξη δύναμης των Γάλλων, που επικράτησαν με το βαρύ σκορ 7-1. Το μοναδικό γκολ για την Εθνική μας ομάδα σημείωσε ο Κώστας Υφαντής στο 48'.

Υπενθυμίζουμε ότι στο «Σταντ Ντε Φρανς θα παρευρεθούν σχεδόν 1000 Έλληνες οπαδοί ενώ οι Γάλλοι ανακοίνωσαν sold out. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το NovasportsPrime και τον Alpha.