Όλοι είχαν την ίδια απορία: Γιατί έμεινε κλειστό το πέταλο στην OPAP Arena και στο σπουδαίο ματς με την Ολλανδία (gallery)

Οι παίκτες της Ελλάδας

i

© Intime

Όλοι είχαν την ίδια απορία: Γιατί έμεινε κλειστό το πέταλο στην OPAP Arena και στο σπουδαίο ματς με την Ολλανδία (gallery)

Sportal newsroom 22:34 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 14.08.2024

Ένα ματς – γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που μάλιστα είχε φέρει μια ανάταση στην ψυχολογία του κοινού, γρήγορα πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω της τηλεοπτικής εικόνας που ερχόταν στους δέκτες.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Εθνικής κόντρα στην Ολλανδία, το πρόσημο που έχει κερδίσει ο Γκουστάβο Πογέτ και οι ποδοσφαιριστές του είναι θετικό για πολλούς λόγους. Αρχικά, η Ελλάδα έχει στον όμιλό της δύο μεγαθήρια με τεράστια ποδοσφαιρική παράδοση, Γαλλία και Ολλανδία και παρ’ όλα αυτά έχει καταφέρει να φέρει την πρόκριση στο όριο.

Επιπλέον, το σύνολο της Ελλάδας έχει καταφέρει να πάρει όλα τα ματς που ήταν θεωρητικά του χεριού της και κατά το παρελθόν αποτελούσαν το «κλειδί» για να παραμένει ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA.

Όλα αυτά είναι αυταπόδεικτα και δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς, αφού πρόκειται για γεγονότα. Ωστόσο, ακόμα και στις θετικές συγκυρίες θεωρείται δεδομένο ότι πάντα κάτι θα συμβαίνει και θα «μουντζουρώνει» τις ωραίες εικόνες.

Η αναμέτρηση της Εθνικής με την Ολλανδία δεν αποτελεί εξαίρεση, σε ένα ματς που θεωρούνταν «γιορτή» και κυρίως μια επιβράβευση των παικτών και του προπονητή για το comeback που επιχειρούν με μεγάλη επιτυχία.

Για την ακρίβεια, ο ενθουσιασμός και τα χαμόγελα «πάγωσαν» με την πρώτη τηλεοπτική σύνδεση με την «OPAP Arena», καθώς ο κόσμος είχε «ψηθεί» για ένα γεμάτο γήπεδο μετά το Sold Out, που ανακοίνωσε η ΕΠΟ το μεσημέρι της Δευτέρας, αντ’ αυτού όλο το φίλαθλο κοινό είδε δύο εξέδρες γεμάτες από τις τρεις που φαίνονται μέσω της τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, το πέταλο στα δεξιά όπως βλέπει κανείς από την τηλεόρασή του ήταν «παγωμένο», άδειο και φυσικά ουδεμία σχέση έχει με ένα παιχνίδι «γιορτή» που περίμεναν πολλοί, ώστε να ξεφύγουν έστω και δύο ώρες από την αρκετή τοξικότητα που βγάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο.

Οι απορίες που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη εικόνα εκφράστηκαν και μέσω των social media, με τη συντριπτική πλειοψηφία να τα βάζει με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, κυρίως λόγω της ανακοίνωσης πριν από τη σέντρα.

Αυτό, που φαίνεται λοιπόν ότι ισχύει, αφού μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απολύτως καμία επίσημη ενημέρωση, είναι ότι υπάρχει μια άτυπη(;) συμφωνία ανάμεσα σε ΕΠΟ και ΑΕΚ να μην χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο πέταλο υπό τον φόβο υλικών ζημιών, βανδαλισμών κλπ. από οπαδούς που δεν είναι φίλοι των «κιτρινόμαυρων», καθώς αυτές είναι και οι θύρες στις οποίες χρησιμοποιούν οι οργανωμένοι οπαδοί του «Δικεφάλου».

Το ίδιο ίσχυε και σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της Εθνικής, παρέμεινε δηλαδή κλειστό το πέταλο, αλλά η εικόνα «χτύπησε» πολύ περισσότερο σήμερα, καθώς αφενός έγινε λόγος για Sold out και αφετέρου όλο το υπόλοιπο γήπεδο είναι γεμάτο κάτι που δεν ίσχυε στις πρώτες αναμετρήσεις στην «OPAP Arena».