Άλμα έξι θέσεων της Εθνικής Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη

Τσιμίκας - Ντόι

i

©Intime

Άλμα έξι θέσεων της Εθνικής Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:24 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:01 - 11.09.2024

Η Εθνική Ελλάδας ανέβηκε έξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη κι αναμένεται να έχει καλύτερη κλήρωση στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Δύο νίκες σε ισάριθμα ματς πανηγύρισε η Εθνική Ελλάδας στο Nations League. Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πλέον στον πάγκο της η «γαλανόλευκη» πρώτα χρονικά επικράτησε της Φινλανδίας με 3-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κι έπειτα νίκησε την Ιρλανδία με 2-0 στο Aviva Stadium.

Ο Γιοβάνοβιτς ευχαρίστησε τους παίκτες της Εθνικής! «Μην ξεχνάμε την πρόκληση στο Γουέμπλεϊ»
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

10:30 - 11.09.2024

Ο Γιοβάνοβιτς ευχαρίστησε τους παίκτες της Εθνικής! «Μην ξεχνάμε την πρόκληση στο Γουέμπλεϊ»

Μιλώντας στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής μετά τη νίκη επί της Ιρλανδίας, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν τους έκρυψε την περηφάνια του που δουλεύει μαζί τους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο επικείμενο ματς με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ.

Με αυτόν τον τρόπο έφθασε τους έξι βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή του δεύτερου ομίλου της League B του Nations League. Παράλληλα, η Εθνική Ελλάδας μετά τα δύο «τρίποντα» που πέτυχε κέρδισε 13,23 βαθμούς, έφτασε τους 1,469,18 και ανέβηκε έξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, που θα παρουσιάσει η FIFA την επόμενη Πέμπτη (19/9). Συγκριμένα από την 54η βρίσκεται στην 48η.

Ταυτόχρονα, η «γαλανόλευκη» ανέβηκε στην 25η θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης που τη στέλνει οριακά αυτή τη στιγμή, στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ, με δεδομένο πως η Ρωσία θα παραμείνει αποκλεισμένη από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι 54 ομάδες θα χωριστούν σε πέντε γκρουπ δυναμικότητας βάσει της θέσης που θα έχουν στην κατάταξη της FIFA τον Νοέμβριο.

Οι 12 πρώτες θα βρεθούν στο πρώτο γκρουπ, οι ομάδες από τη 13η μέχρι την 24η θέση αντίστοιχα στο δεύτερο, το ίδιο θα συμβεί και με το τρίτο και τέταρτο, ενώ στο πέμπτο θα υπάρχουν μόνο έξι ομάδες.

Όπως έχει αυτή τη στιγμή η κατάσταση η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση του δεύτερου γκρουπ μαζί με τις Ουκρανία, Τουρκία, Σουηδία, Ουαλία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σερβία, Σλοβακία, Ρουμανία, Τσεχία και Νορβηγία τις οποίες και θα απέφευγε στην κλήρωση.

Το ιδανικό σενάριο να παίζεις στον ναό του ποδοσφαίρου για το όνειρο

Το ιδανικό σενάριο να παίζεις στον ναό του ποδοσφαίρου για το όνειρο

Η Εθνική θα πάει στο Γουέμπλεϊ για να κοντράρει την Αγγλία και να κυνηγήσει την πρώτη θέση του ομίλου, με τον Ιωαννίδη και την παρέα του να έχουν στραμμένα πάνω τους τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Σημειώνεται πως η κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Ευρώπης αναμένεται να γίνει τον Δεκέμβριο του 2024, ενώ τα προκριματικά θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο του 2025. Συνεπώς, η κλήρωση θα διεξαχθεί αφού έχει τελειώσει η φάση των ομίλων του Nations League.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!