Επίσημα εποχή Γιοβάνοβιτς στην Εθνική - Ο ρόλος των Τοροσίδη, Σαλπιγγίδη και Παπαδόπουλου

Επίσημα εποχή Γιοβάνοβιτς στην Εθνική - Ο ρόλος των Τοροσίδη, Σαλπιγγίδη και Παπαδόπουλου

Δημήτρης Χούπης 16:46 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:05 - 01.08.2024

Η εποχή Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε και επίσημα, αφού ο Σέρβος προπονητής ανακοινώθηκε από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η εποχή Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε. Ο Σέρβος πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού ανακοινώθηκε και θα κάτσει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μέχρι το 2026, δηλαδή μέχρι την ολοκλήρωση του συμβολαίου του.

Ο 62χρονος είναι ο αντικαταστάτης του Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του το καλοκαίρι που πέρασε αποχώρησε από τη «γαλανόλευκη».

Νέοι αθλητικοί διευθυντές της ομάδας θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ενώ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος θα είναι ο νέος συντονιστής Εθνικών Ομάδων εξαιρουμένης της Ανδρών.

Η παρουσίαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα γίνει το μεσημέρι (12:00) της Παρασκευής από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση στο ξενοδοχείο Athens Marriott.

Ο Σέρβος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τη Νίκη Βόλου το 2001, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε τον Ηρακλή, με τον οποίο είχε ακόμα μια θητεία το 2007. Το 2003 έκατσε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ και τον Νοέμβρη του 2005 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Παναχαϊκής.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Τον Ιανουάριο του 2008 επέστρεψε στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ με τον οποίο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, ενώ τη σεζόν 2011-12 έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League. Το 2013 έφυγε για πρώτη φορά για ομάδα εκτός Ελλάδας και Κύπρου, αφού ανέλαβε την Αλ Νασρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τον Ιανουάριο του 2021 ήρθε στον Παναθηναϊκό.

Με τους Πράσινους κατάφερε να κατακτήσει ένα Κύπελλο Ελλάδας το 2022, νικώντας τον ΠΑΟΚ με 1-0 στον τελικό.