Προπονητής Φινλανδίας: «Η Ελλάδα θα έχει πίεση, μας περιμένει καυτό ματς» - Με Πούκι και Λουντ η αποστολή για την Αθήνα

Προπονητής Φινλανδίας: «Η Ελλάδα θα έχει πίεση, μας περιμένει καυτό ματς» - Με Πούκι και Λουντ η αποστολή για την Αθήνα

Γιώργος Σακελλαρίου 17:16 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:18 - 28.08.2024

Ο τεχνικός της εθνικής Φινλαδίας Μάρκου Κανέρβα ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς με την Ελλάδα στις 7 Σεπτεμβρίου. Σ’ αυτήν είναι ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Ρόμπιν Λουντ.

Η Φινλανδία έκανε γνωστή την αποστολή για τους αγώνες του UEFA Nations League του Σεπτεμβρίου.

Η Φινλανδία θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 7 Σεπτεμβρίου και την Αγγλία στο Λονδίνο στις 10 Σεπτεμβρίου. Ο τεχνικός Μάρκου Κανέρβα κάλεσε 26 παίκτες τους οποίους ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου. Μέσα είναι ο Πούκι που έχει απασχολήσει ελληνικές ομάδες στο παρελθόν, αλλά και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Ρόμπιν Λουντ. Αντίθετα, εκτός είναι ο δεξιός μπακ του Αστέρα Τρίπολης Νικολάι Άλχο, λόγω τραυματισμού του μηριαίου.

Ο εξτρέμ Κεσκίνεν, ο οποίος μετακόμισε από την Ελσίνκι στην Αμπερντίν και ο ακραίος μπακ της Τζουγκάρντεν Άνταμ Σταλ κλήθηκαν στην ομάδα για πρώτη φορά. Ο Στατ, ο οποίος έχει σουηδική και φινλανδική υπηκοότητα, ενημέρωσε τον Κανέρβα στις αρχές του καλοκαιριού ότι θέλει να παίξει για την Φινλανδία κι έτσι μπήκε στην αποστολή. Να θυμίσουμε ότι οι δύο αγώνες θα ξεκινήσουν στις 21:45 ώρα και στη χώρα θα μεταδοθούν από το Yle TV2.

Να θυμίσουμε ότι η πρωτιά στο Nations League μπορεί ν’ ανοίξει τον δρόμο για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι 12 δευτεραθλητές ομίλων των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι τέσσερις νικητές των ομίλων του Nations League, που δεν θα έχουν τερματίσει φυσικά στους δύο πρώτους του προκριματικού ομίλου τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα πάρουν μέρος στην επόμενη φάση.

Η αποστολή της Φινλανδίας για το ματς με την Ελλάδα: Χραντέτσκι - Λεβερκούζεν, Γιόρονεν - Βενέτσια, Σινίσαλο – Σέλτικ, Χόσκονεν – Κρακόβια, Ιβάνοφ – Μπράουνσβαϊγκ, Τένο – Τζούργκεν, - Βαλτάουσκ – Έξετερ, Ολίλα – Παρίς, Ουρόνεν – Σάρλοτ, Γκάλβεζ – Λασκ, Σταλ – Τζουγκάρντεν,, Καϊρίνεν – Σπάρτα Πράγας, Καμαρά – Ρεν, Πελτόλα – DC United, Σίλερ – Τζουγκάρντεν, Αντμαν - Go Ahead Eagles, Χάκανς – Λεχ Πόζναν, Γένσεν – Άουγκσμπουργκ, Κάλμαν – Κρακόβια, Λουντ – Μινεσότα, Πούκι – Μινεσότα, Πογιάνπαλο – Βενέτσια, Κεσκίνεν – Αμπερντίν».

Για το ματς με την Ελλάδα και τις κλήσεις ο Κανέρβα σχολίασε: « Είναι πάντα δύσκολο να κάνεις επιλογές παικτών. Υπήρχαν 45 ονόματα στη λίστα. Μοιραστήκαμε ευθύνες με τα μέλη της προπονητικής ομάδας. Έχω παρακολουθήσει απίστευτα τις κινήσεις των παικτών. Γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες.

Είναι πάντα συναρπαστικό το πόσο γρήγορα οι παίκτες αναλαμβάνουν την ευθύνη στις νέες τους ομάδες. Ο Σταλ έχει επιθετικό στυλ. Έχει δύναμη στις μονομαχίες και ταχύτητα. Μπορεί να βοηθάει με σέντρες αλλά και να σκοράρει. Είναι λίγο διαφορετικός τύπος παίκτη για εμάς όσον αφορά τη φυσική του φύση και την επιθετική του νοοτροπία.

Ο Χρήστος Ζαφείρης στο Sportal: «Θέλω να κάνω τους Έλληνες υπερήφανους - Προτεραιότητά μου το εξωτερικό»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

09:24 - 28.08.2024

Ο Χρήστος Ζαφείρης στο Sportal: «Θέλω να κάνω τους Έλληνες υπερήφανους - Προτεραιότητά μου το εξωτερικό»

Ο Χρήστος Ζαφείρης άνοιξε την καρδιά του στo Sportal με αφορμή την απόφασή του να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας και μεταξύ άλλων έκανε μία αναδρομή της καριέρας του, φτάνοντας μέχρι το σήμερα. Η πρόταση της Σλάβια Πράγας, η προσέγγιση του Μάκη Γκαγκάτση και το ενδεχόμενο επιστροφής στη χώρα μας για κάποια ομάδα της Stoiximan Super League.

Στα ματς περιμένω νίκες. Η πίεση είναι σίγουρα στις γηπεδούχους ομάδες. Υπολογίζουν να νικήσουν τη Φινλανδία τουλάχιστον εντός έδρας. Θα κάνει ζέστη στην Ελλάδα, τόσο σε ό,τι αφορά τον καιρό, όσο και στη εξέδρα.

Το κοινό θα δώσει μάλλον μεγάλη στήριξη στους γηπεδούχους. Το ίδιο θα γίνει και στο Γουέμπλεϊ. Η Αγγλία έχει νέο προπονητή και παρόλο που ήταν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υπήρχε κριτική. Μάλλον θα δούμε κάτι νέο από αυτούς όσον αφορά το gameplay».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!