Άνοδος για την Ελλάδα: Μπήκε στο Top-50 του ranking της FIFA

Ο Τζόλης στο Ιρλανδία - Ελλάδα

i

© Intime

Άνοδος για την Ελλάδα: Μπήκε στο Top-50 του ranking της FIFA

Sportal newsroom 14:27 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:27 - 19.09.2024

Μετά την τελευταία ενημέρωση της FIFA, η εθνική Ελλάδας βρίσκεται στην 48η θέση του ranking, έξι θέσεις πάνω από την 54η θέση στην οποία βρισκόταν στην προηγούμενη ενημέρωση.

Δύο νίκες σε ισάριθμα ματς πανηγύρισε η Εθνική Ελλάδας στο Nations League. Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πλέον στον πάγκο της η «γαλανόλευκη» πρώτα χρονικά επικράτησε της Φινλανδίας με 3-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κι έπειτα νίκησε την Ιρλανδία με 2-0 στο Aviva Stadium.

Με αυτόν τον τρόπο έφθασε τους έξι βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή του δεύτερου ομίλου της League B του Nations League. Επιπλέον, κατάφερε να ανέβει και έξι θέσεις στο τελευταίο update της FIFA στο ranking των εθνικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, η «γαλανόλευκη» βρίσκεται πλέον στην 48η θέση, έξι θέσεις πάνω από την 54η θέση στην οποία βρισκόταν στην προηγούμενη ενημέρωση. Ετσι, η εθνική Ελλάδας μπήκε στο Top50 παγκοσμίως στο ranking της FIFA.

Από εκεί και πέρα στην πρώτη δεκάδα, δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση στις θέσεις με την Αργεντινή να μένει στην κορυφή, την Γαλλία να ακολουθεί στη δεύτερη, την Ισπανία στην τρίτη και την πεντάδα να συμπληρώνουν Αγγλία και Βραζιλία.

Αναλυτικά η 10αδα του ranking της FIFA:

  1. Αργεντινή

  2. Γαλλία

  3. Ισπανία

  4. Αγγλία

  5. Βραζιλία

  6. Βέλγιο

  7. Ολλανδία

  8. Πορτογαλία

  9. Κολομβία

  10. Ιταλία
    -
    -
    -

48. Ελλάδα