Επιλογή Μπαλτάκου ή Γκαγκάτση; Το μεγάλο στοίχημα με τον νέο τεχνικό της Εθνικής

Επιλογή Μπαλτάκου ή Γκαγκάτση; Το μεγάλο στοίχημα με τον νέο τεχνικό της Εθνικής

Γιώργος Σακελλαρίου 20:45 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:45 - 03.06.2024

Ο Τάκης Μπαλτάκος αποχωρεί, ο Μάκης Γκαγκάτσης, όπως όλα δείχνουν, έρχεται στην προεδρία της ΕΠΟ και η Εθνική παραμένει χωρίς προπονητή. Ποιος θ' αναλάβει τη δύσκολη απόφαση.

Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να βρεθεί στο Euro 2024.

Στην περίπτωση που η κατάληξη ήταν διαφορετική στον τελικό της τρίτης κατηγορίας του Nations League με τη Γεωργία, λογικά τώρα στον πάγκο θα ήταν ο Γκουστάβο Πογέτ. Δεν θα ήταν δεδομένο, αλλά ασφαλώς ήταν και το επικρατέστερο σενάριο.

Αφού ο Ουρουγουανός δεν αποχώρησε όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τον τρόπο καταβολής των χρημάτων στον συνεργάτη του, με την πρόκριση θα ταξίδευε για τη Γερμανία. Τώρα η Εθνική θα πάει στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ντίσελντορφ, αλλά για φιλικά με την οικοδέσποινα του Euro. Ένα πολύ δυνατό ματς, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή 7 του μήνα. Στον πάγκο της θα βρίσκεται ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ο τεχνικός της Ελπίδων έχει αναλάβει χρέη υπηρεσιακού.

Το μεγάλο στοίχημα, λοιπόν, σε ό,τι αφορά την Εθνική ομάδα είναι ο προπονητής. Και δεν υπάρχει άπλετος χρόνος.

Ποιος θα πάρει την απόφαση για τον διάδοχο του Πογέτ; Από την πρώτη στιγμή που έφυγε ο Ουρουγουανός, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα πάει η διοίκηση του Τάκη Μπαλτάκου σε επαφές με νέο προπονητή, ώστε να μην φέρει προ τετελεσμένου γεγονότος τη νέα διοίκηση. Στην προκειμένη περίπτωση, τον Γκαγκάτση.

Οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ θα γίνουν στις 22 Ιουλίου, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες σκέψεις υπάρχουν στην ομοσπονδία. Σε συνεργασία της διοίκησης που ετοιμάζεται ν’ αποχωρήσει με αυτή που θ’ αναλάβει. Δεν μπορεί να πάει, άλλωστε, μακριά η υπόθεση.

Η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο έχει την πρόκληση του Nations League. Εκεί βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο της Β’ κατηγορίας με Αγγλία, Ιρλανδία και Φινλανδία.

Η πρώτη θέση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω Αγγλίας, αλλά και η δεύτερη είναι χρήσιμη, αφού τα «λιοντάρια» αναμένεται να ταξιδέψουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 (ΗΠΑ, Καναδάς, Μεξικό) με εισιτήριο από τα προκριματικά.

Ο νέος προπονητής οφείλει να δέσει άμεσα με την ομάδα και δεν αποκλείεται η ΕΠΟ να πάει σε άνθρωπο που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να προετοιμάσει την Εθνική όσο το δυνατόν καλύτερα, αφού ο πρώτος επίσημος αγώνας είναι με τη Φινλανδία εντός έδρας στις 7 Σεπτεμβρίου (21.45) και στις 10 Σεπτεμβρίου θα ταξιδέψει στην Ιρλανδία (21.45). Δύο δύσκολα ματς που θα κρίνουν σε έναν σημαντικό βαθμό τη δεύτερη θέση.

Όπως και να έχει, η διοίκηση που θα πάρει τη δύσκολη απόφαση για την Εθνική, είναι αυτή του Γκαγκάτση. Αν ήταν, ο Μπαλτάκος και οι συνεργάτες του ήδη θα είχαν καταλήξει στον διάδοχο του Πογέτ. Τώρα η καυτή πατάτα είναι στα χέρια του Γκαγκάτση και των μελών που θα είναι στην εκτελεστική επιτροπή.