Ο Χατζηδιάκος στο Sportal: «Δύσκολο για τον Γιοβάνοβιτς να έχει φορ Ιωαννίδη, Παυλίδη» - Οι ατάκες για Κουλιεράκη και εθνική Αγγλίας (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 13:30 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:30 - 05.09.2024

Ο Παντελής Χατζηδιάκος μίλησε για την έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, την επιθυμία να πάει η Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, αλλά και την ποιότητα που διαθέτει η γαλανόλευκη τόσο επιθετικά, όσο στο κέντρο της άμυνας. «Δεν φοβόμαστε κανέναν», το μήνυμα για την Αγγλία.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος είναι σημαντικό στέλεχος για την Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Ο 27χρονος στόπερ, με 34 συμμετοχές πλέον στην Εθνική, θα συνεχίσει την καριέρα του στη Δανία και την Κοπεγχάγη, στην οποία παραχωρήθηκε δανεικός από την Κάλιαρι. Ο ίδιος βρίσκεται στις πρώτες κλήσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο sportal μίλησε για το πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει ο Σέρβος τεχνικός.

Στάθηκε, ωστόσο και στην ποιότητα που έχει η Ελλάδα τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Ο ίδιος έπαιξε στην Ιταλία και πρωταγωνίστησε στην Ολλανδία, ο Μαυροπάνος παίζει στην Premier League και ο Κουλιεράκης θα αγωνιστεί στη Bundesliga. Μία δυνατή γραμμή, ενώ στην επίθεση υπάρχει πολύ ταλέντο με Ιωαννίδη, Παυλίδη, Κωνσταντέλια, Τζόλη. Ο Χατζηδιάκος, λοιπόν, τόνισε ότι υπάρχει ποιότητα για να επιστρέψει η Ελλάδα σε μεγάλη διοργάνωση και φυσικά ανέφερε ότι οι έξι βαθμοί στα ματς με Φινλανδία, Ιρλανδία θα είναι ένα σημαντικό βήμα για τον στόχο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χατζηδιάκος στο sportal:

Για τι έλειψε από την Eθνική και δεν κατάφερε να πάει στo Euro της Γερμανίας: «Φτάνοντας μέχρι το τέλος του τέλους, στα πέναλτι, παίζει ρόλο η τύχη. Χάσαμε στα πέναλτι που είναι μία απόφαση. Μας έλειψε η τύχη».

Για το αν μπορούμε να είμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 που θα γίνει σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό: «Δεν είναι εύκολο, είναι μεγάλος ο δρόμος.. Θέλουμε να γίνουμε πιο καλή ομάδα. Η νοοτροπία είναι πολύ καλή είμαστε ενωμένο γκρουπ. Να συνεχίσουμε τη βελτίωσή του ο καθένας στην ομάδα και στην Εθνική, ώστε ν’ ανέβει το επίπεδο και τότε θα φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Για τον συναγωνισμό στο κέντρο της άμυνας: «Χαίρομαι και για τον Κουλιεράκη που έκανε τέτοιο βήμα. Είχε μία πολύ καλή σεζόν, το άξιζε. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ, όπου είναι οι καλύτεροι παίκτες της Ελλάδας. Πρέπει ν’ αποδείξω την αξία μου και είναι απόφαση του προπονητή ποιος θα παίξει».

Για τον Γιοβάνοβιτς και το ότι γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Θα βοηθήσει γνωρίζοντας τη νοοτροπία του Έλληνα, τα θετικά χαρακτηριστικά που έχει ο παίκτης και ποια είναι τα μειονεκτήματα και θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε».

Για το πόσο σημαντικό το εξάποντο με Φινλανδία, Ιρλανδία: «Κοιτάμε τη Φινλανδία ένα πολύ καλό ξεκίνημα, έξι βαθμοί είναι η τέλεια αρχή. Αν θέλουμε να περάσουμε στο Παγκόσμιο πρέπει να πάρουμε τα δύο πρώτα ματς».

Για το πόσο βοηθάει έναν στόπερ να εξελιχθεί όταν μετά τον Εμπαπέ θα αντιμετωπίσει και παίκτες σαν τους Κέιν, Μπέλιγχαμ: «Εξελίσσεται πάρα πολύ. Δεν χρειάζονται μεγάλη φάση αυτοί οι παίκτες για να κάνουν γκολ. Παίζοντας με μεγάλες χώρες, δείξαμε ότι είμαστε μία χώρα που δεν φοβόμαστε κανέναν. Είμαστε πάντα έτοιμοι να κοιτάξουμε τον αντίπαλο στα μάτια».

Γιοβάνοβιτς: «Υπολογίζω στον Φορτούνη, ελπίζω να είναι στις επόμενες κλήσεις μας»
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

18:55 - 02.09.2024

Γιοβάνοβιτς: «Υπολογίζω στον Φορτούνη, ελπίζω να είναι στις επόμενες κλήσεις μας»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής ενόψει των αγώνων με Φινλανδία και Ιρλανδία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υπόθεση του Φορτούνη, στον οποίο όμως τόνισε υπολογίζει και ελπίζει να τον έχει στο μέλλον.

Για την ποιότητα των νέων παιδιών, όπως οι Ιωαννίδης, Κωνσταντέλιας, Τζόλης: «Εμάς τους αμυντικούς μας κάνει ακόμα καλύτερους να έχουμε τέτοιους αντιπάλους στην προπόνηση. Δεν έχουν βγάλει όλο το ταλέντο έχουν πολλά ακόμα να δείξουν. Βάζοντας γκολ κάνουν τη δική μας δουλειά πιο εύκολη και γιατί να μην φτάσουμε κι εμείς να έχουμε επιθετικούς επιπέδου Κέιν;».

Για τον πρώην συμπαίκτη του Βαγγέλη Παυλίδη: «Είναι δύο διαφορετικά σέντερ φορ με τον Ιωαννίδη. Ο Βαγγέλης θα βγει στο πλάι, ο Ιωαννίδης θα παίξει στην περιοχή αρκετά. Χαίρομαι και για τους δύο. Είναι χαρά αλλά και δύσκολο για τον προπονητή να έχει τόσο καλούς σέντερ φορ για να επιλέξει. Έχουμε πολύ ταλέντο και όλοι θέλουμε το καλύτερο για την Εθνική».

Οι δηλώσεις του Χατζηδιάκου στο Sportal

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!