Ετοιμοπόλεμη η Εθνική για τα φιλικά με Γερμανία και Μάλτα (gallery)

Προπόνηση Εθνικής

i

© Intime

Ετοιμοπόλεμη η Εθνική για τα φιλικά με Γερμανία και Μάλτα (gallery)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:09 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 04.06.2024

Η Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στη Ριζούπολη και μέσα στις επόμενες ώρες θα αναχωρήσει για το Ντίσελντορφ.

Μετά τον πικρό αποκλεισμό στην Τιφλίδα από τη Γεωργία, η Εθνική Ελλάδας είναι έτοιμη για επιστροφή στη δράση. Όπως ενημέρωσε η ΕΠΟ, η επίσημη αγαπημένη ολοκλήρωσε την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους πριν από τους φιλικούς αγώνες της με τη Γερμανία στο Μένχενγκλαντμπαχ (Παρασκευή 7 Ιουνίου, 21:45 Ελλάδας) και τη Μάλτα (Τρίτη 11 Ιουνίου, 19:00 Ελλάδας).

Η αποστολή αποτελείται από τους: Βλαχοδήμο, Τζολάκη, Μανδά, Αθανασιάδη, Μαυροπάνο, Ρέτσο, Κουλιεράκη, Χατζηδιάκο, Ρότα, Σάλιακα, Κώτσιρα, Κυριακόπουλο, Γιαννούλη, Σιώπη, Κουρμπέλη, Ντόη, Μπουχαλάκη, Μπακασέτα, Μάνταλο, Τσιγγάρα, Μασούρα, Τζόλη, Λημνιό, Ιωαννίδη, Παυλίδη, Δουβίκα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΕΠΟ:

«Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών επί ελληνικού εδάφους πριν από τους φιλικούς αγώνες της με την Γερμανία στο Μένχενγκλαντμπαχ (Παρασκευή 7 Ιουνίου, 21:45 Ελλάδας) και την Μάλτα (Τρίτη 11 Ιουνίου, 19:00 Ελλάδας).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος έχει απευθύνει πρόσκληση σε 26 παίκτες και συγκεκριμένα στους: Βλαχοδήμο, Τζολάκη, Μανδά, Αθανασιάδη, Μαυροπάνο, Ρέτσο, Κουλιεράκη, Χατζηδιάκο, Ρότα, Σάλιακα, Κώτσιρα, Κυριακόπουλο, Γιαννούλη, Σιώπη, Κουρμπέλη, Ντόη, Μπουχαλάκη, Μπακασέτα, Μάνταλο, Τσιγγάρα, Μασούρα, Τζόλη, Λημνιό, Ιωαννίδη, Παυλίδη, Δουβίκα.

Η αποστολή της Εθνικής Ομάδας αναχωρεί για το Ντίσελντορφ σε λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 16:00».

Παπαδόπουλος: «Να δείξουμε πως αξίζαμε να είμαστε στο EURO»

Ο υπηρεσιακός προπονητής της Εθνικής, Νίκος Παπαδόπουλος, υποστήριξε πως θα πρέπει η ομάδα του να αποδείξει πως άξιζε μία θέση στη διοργάνωση του Euro, ενώ τόνισε πως νιώθει μεγάλη τιμή για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της «γαλανόλευκης».

«Μεγάλη τιμή για εμένα. Ήμουν στην U-21, που είναι επίσης μεγάλη τιμή, όταν φοράς μόνο και μόνο το εθνόσημο. Για τα δύο φιλικά, όλοι μας θα θέλαμε να είναι διαφορετική κατάσταση και να είναι προετοιμασία για το EURO. Δυστυχώς δεν προκρίθηκε η Εθνική ομάδα. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δείξουμε πως αξίζαμε να βρισκόμαστε στο EURO. Έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα και θα δώσουμε ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες μας.

Τριάρα στο... ρελαντί για την Αγγλία, «κουλούρια» για τη Γερμανία πριν την Ελλάδα
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

23:44 - 03.06.2024

Τριάρα στο... ρελαντί για την Αγγλία, «κουλούρια» για τη Γερμανία πριν την Ελλάδα

Η Αγγλία δίχως να κουραστεί ιδιαίτερα επικράτησε άνετα με 3-0 της Βοσνίας σε φιλική αναμέτρηση που έδωσαν οι δύο ομάδες, ενώ η Γερμανία ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ με την Ουκρανία πριν το φιλικό με την Ελλάδα.

Έχω πίστη πως θα έχουμε μία καλή εικόνα. Αυτό που έχω ζήσει την πρώτη εβδομάδα των προπονήσεων είναι πως τα παιδιά είναι οικογένεια, κάτι που φαινόταν και με τον προηγούμενο προπονητή. Θέλουμε να βγάλουμε εγωισμό και να δείξουμε πως αξίζαμε να είμαστε εκεί (EURO)».