Με φόρα για το 2/2 η Εθνική Ελλάδας

Τσιμίκας - Κουλιεράκης

i

©Intime

Με φόρα για το 2/2 η Εθνική Ελλάδας

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Ιρλανδία στο Aviva Stadium στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Nations League έχοντας ως στόχο να διπλασιάσει τις νίκες της.

Νικηφόρα ξεκίνησε το νέο της ταξίδι στο Nations League η Εθνική Ελλάδας, καθώς επικράτησε με 3-0 της Φινλανδίας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και πλέον ο στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι το 2/2.

Η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει την Ιρλανδία στο Aviva Stadium, για τη δεύτερη αγωνιστική του Nations League απόψε (10/9, 21:45, ALPHA, NovaSports Start) και καλείται να διπλασιάσει τις νίκες της στη νέα εποχή με επικεφαλής τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

«Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι σαν Εθνική δεν έχουμε δικαίωμα να υποτιμήσουμε κάποιον αντίπαλο» είπε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Σέρβος ομοσπονδιακός τεχνικός, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει της αποψινής αναμέτρησης.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα έχει στην διάθεσή του μόνο τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς έμεινε εκτός και από τους δυο αγώνες αυτής της διακοπής. Ο 62χρονος κόουτς είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με αυτή στο ματς κόντρα στη Φινλανδία. Οι Μανώλης Σιώπης και Γιάννης Κωνσταντέλιας διεκδικούν φανέλα βασικού αντί των Ανδρέα Μπουχαλάκη και Τάσο Χατζηγιοβάνη.

Από την άλλη, ο αρχηγός της εθνικής Ιρλανδίας, Κόουλμαν, είναι η μεγάλη απώλεια, ο δεξιός μπακ της Έβερτον χτύπησε στο ματς με την Αγγλία και δεν είναι διαθέσιμος. Κλήθηκε στη θέση του ο Εμποσέλε της Γουότφορντ.

Στο γήπεδο αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 40.000 Ιρλανδοί ενώ θα υπάρξουν και περίπου 400 Έλληνες που θα ενισχύσουν την προσπάθεια της γαλανόλευκης.

Πιθανές ενδεκάδες:

Εθνική Ιρλανδίας (3-4-3): Κέλεχερ – Εμποσέλε, Κόλινς, Ο' Σέι - Μπρέιντι, Σμόλμποουν, Μολάμπι, Ντόχερτι - Ογκμπένε, Σμόντικς, Άιντα.

Εθνική Ελλάδας (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας – Μάνταλος, Σιώπης – Πέλκας, Μπακασέτας, Κωνσταντέλιας – Ιωαννίδης.

Διαιτητής: Έσπεν Έσκας (Νορβηγία)

Βοηθοί: Ενγκάν, Μπάσεβκιν

Τέταρτος: Ασλάμ

VAR: Χίγκλερ, Μπλανκ

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!