Τα πεπραγμένα του Ζαφείρη στα πρώτα του 25 λεπτά με την εθνική Ελλάδας

Χρήστος Ζαφείρης

i

©Intime

Τα πεπραγμένα του Ζαφείρη στα πρώτα του 25 λεπτά με την εθνική Ελλάδας

Κώστας Τόπας 10:49 - 08.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:49 - 08.09.2024

Ο Χρήστος Ζαφείρης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική Ελλάδας, ως αλλαγή στον αγώνα με την Φινλανδία. Τι έκανε στα πρώτα του 25 λεπτά.

Η Εθνική με το θωρηκτό Ιωαννίδη και τον Κουλιεράκη να συνεχίζει να σκοράρει ως φορ, στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αν και δεν έκανε καλό πρώτο ημίχρονο βρήκε δύο γκολ κι έφτασε άνετα στη νίκη επί της Φινλανδίας με 3-0 στην πρεμιέρα της στο Nations League.

Στην εν λόγω αναμέτρηση πραγματοποίησε ντεμπούτο ο Χρήστος Ζαφείρης. Ο 21χρονος μέσος, ο οποίος επέλεξε να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και όχι με εκείνη της Νορβηγίας, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης, αντί του Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Με αυτόν τον τρόπο ο νεαρός Έλληνας διεθνής μέσος της Σλάβια Πράγας αγωνίστηκε στον άξονα και πολλές φορές προσπάθησε να κινηθεί και σε άλλους χώρους. Σε αυτά τα 25 λεπτά όπου κι αγωνίστηκε, ο Ζαφείρης είχε μεγάλη ευστοχία στις μεταβιβάσεις του με 94% επιτυχία (17/18), βοηθώντας την ομάδα του τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι.

Αναλυτικά τι έκανε στα 25 λεπτά που αγωνίστηκε:

Ευστοχία στις πάσες: 94% (17/18)
Μακρινές μεταβιβάσεις: 1/1
Επαφές με την μπάλα: 20
Πάσες κλειδιά: 1
Φάουλ: 2

Ένα παιδί που έφυγε από την Ελλάδα μόλις στα εννέα του χρόνια, άλλαξε αρκετές ομάδες και δοκιμάστηκε στην Τσέλσι μέχρι να βρει την... Ιθάκη του στην Χάουγκεσουντ. Τον Γενάρη του 2023, η Σλάβια Πράγας δαπάνησε 2,6 εκατ. ευρώ για τον αποκτήσει και πλέον, είναι έχει στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του με τις επιδόσεις του στη μεσαία γραμμή.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!