Η Εθνική Ελλάδας «χτυπάει» στο δεύτερο ημίχρονο και συνδυάζει το σκοράρισμα με νίκη (vids)

Μασούρας, Μπακασέτας και Τζόλης

i

©Intime

Η Εθνική Ελλάδας «χτυπάει» στο δεύτερο ημίχρονο και συνδυάζει το σκοράρισμα με νίκη (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:40 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:43 - 14.10.2024

Η Εθνική Ελλάδας έχει πανηγυρίσει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς σκοράροντας στο δεύτερο ημίχρονο. Το ματς που αποτελεί... εξαίρεση στον κανόνα.

Η Εθνική Ελλάδας συνεχίζει να προχωράει ακάθεκτη στο Nations League. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τη νίκη επί της Ιρλανδίας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το βράδυ της Κυριακής (13/10) έκανε το 4/4 κι έχει το πάνω χέρι για την πρώτη θέση, που σημαίνει απευθείας άνοδο στη League A της διοργάνωσης της UEFA, αλλά και σοβαρή πιθανότητα για έναν δεύτερο δρόμο στα playoffs πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2026.

Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου της έχοντας συγκεντρώσει 12 βαθμούς, πράγμα που σημαίνει πως έχει «τσεκάρει» μίνιμουμ τη δεύτερη θέση, η οποία και οδηγεί σε playoffs ανόδου στη League A. Για να τερματίσει στην πρώτη θέση η Εθνική μας ομάδα χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία απέναντι στην Αγγλία στο ΟΑΚΑ στις 14 Νοεμβρίου.

Η Ελλάδα «χτυπάει» στο δεύτερο ημίχρονο

Οι τρεις από τις τέσσερις νίκες της Εθνικής Ελλάδας στη League B του Nations League έχουν κάτι κοινό. Έχουν έρθει με γκολ στο δεύτερο 45λεπτο. Εξαίρεση αποτελεί η εντός έδρας νίκη με 3-0 κόντρα στη Φινλανδία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον «γαλανόλευκο» πάγκο. Δύο γκολ είχε πετύχει ο εξαιρετικός Φώτης Ιωαννίδης (23’, 76’) ενώ ενδιάμεσα είχε σημειώσει αυτογκόλ ο Κάλμαν (37’).

Για την δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της League B του Nations League το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «άλωσε» το Δουβλίνο με δύο πανέμορφα γκολ από Φώτη Ιωαννίδη (50΄) και Χρήστο Τζόλη (87') νικώντας με 2-0 την Ιρλανδία.

Την περασμένη Πέμπτη (10/10) η Εθνική Ελλάδας στη σκιά του αδόκητου θανάτου του Τζορτζ Μπλάντοκ νίκησε την Αγγλία με 2-1 μέσα στο Γουέμπλεϊ χάρη στα δύο γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη (49', 90+4'), αφιερώνοντας τη νίκη στον 31χρονο μπακ που έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά.

Πριν από μερικές ώρες η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε με 2-0 της Ιρλανδίας στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κάνοντας το 4/4. Σκόρερ ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Τάσος Μπακασέτας στο 48' κι ο Πέτρος Μάνταλος στο 90+2'.