Η συγκίνηση, το «άχτι» του Φίγκο και η αποθέωση για τους πρωταθλητές Ευρώπης: Πώς έζησε το Sportal το θρυλικό φιλικό στο Έσσεν (vids)

LEGENDS 2004 - UEFA ALL STARS

i

©Intime

Η συγκίνηση, το «άχτι» του Φίγκο και η αποθέωση για τους πρωταθλητές Ευρώπης: Πώς έζησε το Sportal το θρυλικό φιλικό στο Έσσεν (vids)

Κώστας Τόπας 09:20 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:21 - 12.07.2024

Επειτα από 20 χρόνια από το έπος της Πορτογαλίας, οι Έλληνες θρύλοι της ομάδας που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, αντιμετώπισαν μια μεικτή ομάδα αποτελούμενη από κορυφαία ευρωπαϊκά αστέρια του παρελθόντος, στο «σπίτι» του Οτο Ρεχάγκελ, το Έσσεν και το Sportal σας μεταφέρει όλα όσα έζησε από αυτή τη μαγική βραδιά.

Ο αγώνας-γιορτή για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το Euro 2004, που έλαβε χώρα στο Έσσεν, αποτέλεσε μια νοσταλγική και συγκινητική αναβίωση μιας από τις πιο ένδοξες στιγμές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το Sportal μαζί με την Stoiximan βρέθηκε στο «σπίτι» του Ότο Ρεχάγκελ και από τις παρακάτω γραμμές σας μεταφέρει όλα όσα έζησε.

Σε ένα παιχνίδι, πραγματική γιορτή, οι Legends 2004, οι παίκτες που έφεραν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης, μαζί με τους επίλεκτους της UEFA, τίμησαν την επέτειο του Euro 2004, αλλά και τον σπουδαίο Ότο Ρεχάγκελ, στη γενέτειρα του δικού μας… Όθωνα.

Γιορτή που άρμοζε στους Legends 2004 για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το έπος στην Πορτογαλία
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

23:38 - 11.07.2024

Γιορτή που άρμοζε στους Legends 2004 για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το έπος στην Πορτογαλία

Σε έναν αγώνα γιορτή για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το Euro 2004 στο Έσεν οι UEFA All Stars νίκησαν με 2-1 τους Legends 2004, με τους ποδοσφαιριστές του Ότο Ρεχάγκελ να γνωρίζει την αποθέωση που τους άρμοζε.

Για αρχή, αξίζει να αναφέρουμε ότι παρά την ήττα των Legends της Ελλάδας του 2004 με 2-1 από τους UEFA All Stars, το σημαντικότερο στοιχείο του αγώνα ήταν η ευκαιρία να ξαναδούμε στο γήπεδο τους ήρωες που έγραψαν ιστορία το καλοκαίρι του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Τα παιδιά του Ότο.

Μία αναμέτρηση στο Έσσεν, που δεν τίμησε μόνο την κληρονομιά του αρχιτέκτονα της επιτυχίας και της ομάδας που δόξασε την Ελλάδα, αλλά μας έφερε και πιο κοντά στον Ελληνισμό της διασποράς και την πολύ μεγάλη ελληνική κοινότητα της Γερμανίας, για να γιορτάσουμε αυτή την επέτειο με τον καλύτερο τρόπο, λίγες μόνο μέρες πριν τον μεγάλο τελικό του Euro 2024.

Η αναμέτρηση δεν είχε μόνο αθλητικό ενδιαφέρον αλλά και συναισθηματικό, καθώς έφερε πίσω τις μνήμες της ανεπανάληπτης πορείας της εθνικής Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι παίκτες που τότε κατέκτησαν τις καρδιές όλων των Ελλήνων με το πάθος και την αυταπάρνησή τους, απέδειξαν ξανά γιατί αυτή η ομάδα παραμένει τόσο αγαπητή και σεβαστή σε όλο το φίλαθλο κοινό.

Η εν λόγω «γιορτή» του ποδοσφαίρου ήταν επίσης μια ευκαιρία για τους 5.000 περίπου φιλάθλους που ταξίδεψαν από την Ελλάδα αλλά κι από τις γύρω πόλεις της Γερμανίας, να εκφράσουν την εκτίμησή τους και τον σεβασμό τους, στους παίκτες που έφεραν αυτή τη μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα.

Φυσικά, και η συμμετοχή των UEFA All Stars πρόσθεσε λάμψη σε αυτή τη σπουδαία βραδιά, ενώ το ίδιο το αποτέλεσμα του αγώνα πέρασε σε δεύτερη μοίρα μπροστά στη γιορτινή ατμόσφαιρα και τη συγκίνηση που προκάλεσε η επανένωση αυτών των θρυλικών παικτών.

Συνολικά, το γεγονός αυτό δεν ήταν απλώς μια αθλητική αναμέτρηση αλλά μια γιορτή του ποδοσφαίρου και της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, θυμίζοντας σε όλους την αξία της ενότητας και του ομαδικού πνεύματος που χαρακτηρίζει τον αθλητισμό.

Για την ιστορία, ο Λουίς Φίγκο κατάφερε επιτέλους να βάλει γκολ απέναντι στην Ελλάδα. Του είχε μείνει απωθημένο, όπως ομολογούσαν και οι διεθνείς μας, μετά το φινάλε του σπουδαίου αυτού φιλικού. Στο γήπεδο τον έβλεπες να «σκυλιάζει», να χάνει ευκαιρίες, να στέλνει τελικά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά στο τέλος να γνωρίζει και την αποθέωση του κόσμου.

«Ο Φίγκο ήταν πολύ τυχερός με το γκολ που έβαλε... σκύλιασε! Πάντα έτσι ήταν. Ο μόνος που δεν μας είχε δώσει συγχαρητήρια όταν πήραμε το EURO. Τον έτσουξε που λέμε... Δεν πειράζει όμως, είναι μια τεράστια προσωπικότητα. Το πόσο πολύ ήθελε να κερδίσει το παιχνίδι δείχνει πόσο μεγάλη προσωπικότητα ήταν», ανέφερε με όλο νόημα μετά το τέλος της αναμέτρησης στα κανάλια της Cosmote ο Τάκης Φύσσας. Καλύτερα που το έβαλε τότε, παρά τότε, θα πούμε εμείς...