Ούτε Πορτογαλία, ούτε Ισπανία: Η Ελλάδα έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα στο Nations League

Οι παίκτες της εθνικής Ελλάδας πανηγυρίζουν κόντρα στην Ιρλανδία

i

©Intime

Ούτε Πορτογαλία, ούτε Ισπανία: Η Ελλάδα έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα στο Nations League

Κώστας Τόπας 09:37 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 15.10.2024

Στα 22 παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα στο Nations League, η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει 48 βαθμούς. Καμία άλλη χώρα δεν έχει συγκεντρώσει περισσότερους πόντους από την έναρξη του της διοργάνωσης.

Το βράδυ της Κυριακής (13/10), η Ελλάδα υποδέχτηκε την Ιρλανδία στο Καραϊσκάκης για την 4η αγωνιστική του Nations League και επικράτησε με 2-0 χάρη στο γκολ του Μπακασέτα και του Μάνταλου. Κάπως έτσι η Εθνική έκανε το 4/4 και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με δώδεκα βαθμούς.

Αν η Εθνική διατηρήσει την πρώτη θέση, τότε θα έχει ουσιαστικά μία δεύτερη ευκαιρία για ένα εισιτήριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, στην περίπτωση που δεν τερματίσει στην κορυφή του ομίλου της στα προκριματικά. Η Ελλάδα λοιπόν βρίσκεται στην 20η θέση με 1487 βαθμούς και αύξησε κι άλλο τη διαφορά από τις θέσεις που είναι εκτός 24αδας.

Ο αρχηγός που της αξίζει - Η απίστευτη επίδοση της Εθνικής όταν σκοράρει ο Μπακασέτας, που έφτασε τα 16 γκολ σε 4 χρόνια (vids)
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

21:25 - 14.10.2024

Ο αρχηγός που της αξίζει - Η απίστευτη επίδοση της Εθνικής όταν σκοράρει ο Μπακασέτας, που έφτασε τα 16 γκολ σε 4 χρόνια (vids)

Ο Τάσος Μπακασέτας έφτασε κόντρα στην Ιρλανδία τα 16 γκολ με την Εθνική Ελλάδας. Τα 13 είναι σε επίσημα ματς και η Ελλάδα έχει σ’ αυτά 11 νίκες και 2 ισοπαλίες!

Μετά το 4Χ4 στον όμιλό της, η «γαλανόλευκη» κατέγραψε ακόμη ένα εντυπωσιακό στατιστικό. Αρχικά, είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει 12/12 βαθμούς στο Nations League μέχρι στιγμής. Και όχι μόνο αυτό, καθώς καμία χώρα δεν έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από την έναρξη της διοργάνωσης, από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στα 22 παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα, η εθνική Ελλάδας έχει συγκεντρώσει 48 βαθμούς, αφήνοντας πίσω την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει συγκεντρώσει δύο λιγότερους από τη «γαλανόλευκη» με την έναρξη του Nations League. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Γεωργία με 45 βαθμούς, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Ισπανία και η Ολλανδία με 42 βαθμούς.

Είναι άξιο αναφοράς ότι τόσο η Ιταλία όσο και η Γαλλία βρίσκονται εκτός «Top-5», μιας και η «Σκουάντρα Ατζούρα» σε 23 παιχνίδια στο Nations League, έχει συγκεντρώσει 41 βαθμούς ενώ οι «μπλε» έχουν έναν λιγότερο, μετά από 21 αγώνες που έχουν δώσει στην εν λόγω διοργάνωση.