Η Ελλάδα ανέβηκε δύο θέσεις στη βαθμολογία της FIFA - Το ranking της Εθνικής
i

©Intime

Η Ελλάδα ανέβηκε δύο θέσεις στη βαθμολογία της FIFA - Το ranking της Εθνικής

Sportal newsroom 00:49 - 14.10.2024

Η Ελλάδα νίκησε με 2-0 την Ιρλανδία και με αυτό το τρίποντο κατάφερε να ανέβει κι άλλο στη βαθμολογία της FIFA, φτάνοντας στην 20η θέση των ευρωπαϊκών ομάδων.

Η Εθνική ανέβηκε δύο θέσεις στο ranking της FIFA, μετά από τη νίκη με 2-0 επί της Ιρλανδίας και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση του ομίλου με δώδεκα βαθμούς όντας στο συν τρία από τη δεύτερη Αγγλία.

Αν η Εθνική πάρει την πρώτη θέση, τότε θα έχει ουσιαστικά μία δεύτερη ευκαιρία για ένα εισιτήριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, στην περίπτωση που δεν τερματίσει στην κορυφή του ομίλου της στα προκριματικά.

Η Ελλάδα λοιπόν βρίσκεται πλέον στην 20η θέση με 1487 βαθμούς και αύξησε κι άλλο τη διαφορά από τις θέσεις που είναι εκτός 24αδας.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και θα έχει θεωρητικά έναν μόνο πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο. Αν και στην πρώτη κατηγορία υπάρχουν και ομάδες όπως η Δανία και η Ελβετία, που είναι δυνατές, αλλά δεν τρομάζουν την Εθνική του Γουέμπλεϊ. Σε κάθε περίπτωση, θα έχει έναν πιο βατό δρόμο για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Θυμίζουμε ότι ο πρώτος των ομίλων στα προκριματικά παίρνει το εισιτήριο για το Μουντιάλ και οι δεύτεροι με τους πρώτους των ομίλων στο Nations League, θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία.

Δείτε που βρίσκεται η Εθνική στο ranking της FIFA.