Η Ελλάδα η ομάδα με τη μεγαλύτερη άνοδο στο FIFA Ranking του Οκτωβρίου
i

©intime

Η Ελλάδα η ομάδα με τη μεγαλύτερη άνοδο στο FIFA Ranking του Οκτωβρίου

Δημήτρης Χούπης 19:21 - 16.10.2024

Η Ελλάδα μετά το 2/2 που έκανε απέναντι στην Αγγλία και την Ιρλανδία ανέβηκε έξι θέσεις στο FIFA Ranking, κάτι που την έκανε την ομάδα με τη μεγαλύτερη άνοδο για τον Οκτώβριο.

Η Ελλάδα έκλεισε τη διακοπή του Οκτωβρίου με τον καλύτερο τρόπο, αφού έκανε το 2/2 απέναντι σε Αγγλία και Ιρλανδία.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε με 2-1 των «Τριών Λιονταριών» στο Γουέμπλεϊ χάρη στα γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη, ενώ τρεις μέρες μετά νίκησε και την Ιρλανδία με 2-0 στο Καραϊσκάκης. Κάπως έτσι η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου της στο Nations League και θέλει μόνο έναν βαθμό απέναντι στην Αγγλία στο ΟΑΚΑ για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την άνοδο στο League A.

Ούτε Πορτογαλία, ούτε Ισπανία: Η Ελλάδα έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα στο Nations League
NATIONS LEAGUE

09:37 - 15.10.2024

Ούτε Πορτογαλία, ούτε Ισπανία: Η Ελλάδα έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα στο Nations League

Στα 22 παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα στο Nations League, η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει 48 βαθμούς. Καμία άλλη χώρα δεν έχει συγκεντρώσει περισσότερους πόντους από την έναρξη του της διοργάνωσης.

Με αυτές τις δύο νίκες η Ελλάδα έχει ανέβει αρκετά στο FIFA Ranking, όντας 42η αλλά και 21η στην κατάταξη των ευρωπαϊκών ομάδων μόνο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πριν από τη διακοπή του Οκτωβρίου βρισκόταν στην 48η θέση και με τις δύο νίκες βρέθηκε έξι θέσεις πάνω, αριθμός που την κάνει την ομάδα με τη μεγαλύτερη άνοδο στον κόσμο αλλά και στην Ευρώπη.

Η Βόρεια Μακεδονία ανέβηκε τρεις θέσεις, όπως και το Κόσοβο, ενώ δύο θέσεις ανέβηκε η Γερμανία, η Σερβία, η Ρουμανία, η Αλβανία και η Βόρεια Ιρλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι αν η Ελλάδα μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου παραμείνει στην 21η θέση τότε στην κλήρωση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 θα βρίσκεται στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας.