Νίκος Παπαδόπουλος: «Πάθος και πίστη με τη Γερμανία, θα έχει καλή εικόνα η Εθνική» - Η ατάκα για τον Τζόλη

Νίκος Παπαδόπουλος: «Πάθος και πίστη με τη Γερμανία, θα έχει καλή εικόνα η Εθνική» - Η ατάκα για τον Τζόλη

Γιώργος Σακελλαρίου 21:25 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:26 - 06.06.2024

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με τη Γερμανία τόνισε ότι σκέφτεται να ξεκινήσει τον Χρήστο Τζόλη, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την εμφάνιση της Ελλάδας κόντρα στους οικοδεσπότες του Euro 2024.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη Γερμανία, αλλά δυστυχώς μόνο για φιλικό ματς κι όχι για το Euro 2024.

Σε κάθε περίπτωση, η Εθνική δίνει το βράδυ της Παρασκευής ένα σπουδαίο φιλικό με τους οικοδεσπότες της διοργάνωσης και ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος, δήλωσε σίγουρος για την καλή εικόνα της Ελλάδας.

Τόνισε επίσης ότι στη σκέψη του είναι να παίξει από την αρχή ο φορμαρισμένος Χρήστος Τζόλης. Αναλυτικά όσα είπε ο Παπαδόπουλος στη συνέντευξη Τύπου:

«Υπάρχει απογοήτευση που δεν είμαστε εδώ, αλλά αυτό που έχει σημασία με έναν δυνατό αντίπαλο που είναι φαβορί για την κατάκτηση του Euro, είναι να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί, να δημιουργήσουμε προβλήματα και να έχουμε καλό αποτέλεσμα.

Να μην είμαστε παθητικοί. Οι διεθνείς αγαπούν αυτή την ομάδα. Έχουν αφήσει τη στενοχώρια που δεν είμαστε στο Euro και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε καλή εικόινα. Θα δούμε ένα καλό ματς με καλή εμφάνιση της Ελλάδας».

Τι θα πει στους παίκτες πριν τη σέντρα με δεδομένο ότι παίζει με τη διοργανώτρια του Euro: «Αυτό που έχω διακρίνει, είναι τιμή για κάθε Έλληνα, το έδιξαν τα παιδιά και στο Nations League. Νιώθουν ότι είναι τιμή τους που φορούν το εθνόσημο. Σημασία έχει η τακτική, η στρατηγική. Αυτό που θα προσπαθήσω να τους μεταδώσω είναι πάθος και πίστη. Να μπούμε στο γήπεδο και να το χαρούμε και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Δεν θα δείτε κάτι διαφορετικό. Δεν μπορώ να κάνω μεγάλες αλλαγές. Στόχος μου είναι ν’ ανεβάσω την ψυχολογία μετά την αποτυχία που είχε η ομάδα για να ανταποκριθούν σε ένα σπουδαίο ματς».

Ποια στοιχεία θέλετε να δείτε από τους παίκτες: «Θέλω να δω πάθος. Να ακολουθήσουν το πλάνο, να χαρούν το ματς και να παίξουμε ποδόσφαιρο για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το αν θα αλλάξει πρόσωπα σε σχέση με το παρελθόν: «Θα είναι λάθος ν’ αλλάξω πολλά με έναν τόσο δυνατό αντίπαλο. Θα επιδιώξω να βάλω κάποια στοιχεία και παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηρισιτκά σύμφωνα με τον αντίπαλο».

Αν θα χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες με Γερμανία και Μάλτα: «Θα έχουμε τη δυνατότητα έξι αλλαγών και θα επιδιώξω να δώσω χρόνο σε όλους. Στη σκέψη μου είναι να παίξουν όλοι όσοι είναι εδώ».

Για το αν θα παίξει ο Τζόλης: «Όταν δεν ήταν στην Εθνική Ανδρών, τον είχα στην Ελπίδων. Διανύει περίοδο φόρμας και είναι στη σκέψη μου να ξεκινήσει. Η εξέλιξή του είναι σημαντική. Είχε φανταστική χρονιά με ασίστ και γκολ και υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες για να πάρει μεταγραφή».

Για το αν ταιριάζουν ματς με δυνατούς αντιποάλους: «Πολλές φορές όταν παίζεις με καλό αντίπαλο, το κίνητρο υπάρχει από μόνο του. Με την εικόνα και τη διάθεση που δείχνουμε στις προπονήσεις θα έχουμε πιστεύω μία τελείως διαφορετική εικόνα απ’ ό,τι φαντάζεται κανείς».