Ο Νταρίντα έστειλε τον Άρη στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson κόντρα στον αξιόμαχο Εθνικό

Εθνικός - Άρης

i

© Intime

Ο Νταρίντα έστειλε τον Άρη στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson κόντρα στον αξιόμαχο Εθνικό

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:50 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:42 - 25.09.2024

Ο Νταρίντα έβαλε τη σφραγίδα του στο Εθνικός - Άρης κι έστειλε τους Θεσσαλονικείς (0-1) στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Ο Άρης ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας Betsson!

Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Ελ Πάσο» κόντρα στον Εθνικό για την 4η φάση του θεσμού, οι Θεσσαλονικείς πήραν τη νίκη με 1-0, με το γκολ του Νταρίντα στο πρώτο μέρος να κρίνει την πρόκριση για τους «16».

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι κιτρινόμαυροι είχαν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα. Στο 24ο λεπτό, ο Σαμόρα έκανε το σουτ από πλάγια θέση, με τον Κούμπουλα να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να λέει «όχι».

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Εθνικός «απάντησε» στην ευκαιρία των φιλοξενούμενων κι έφτασε κοντά στο γκολ, όμως το σουτ του Ερέρα ήταν άστοχο.

Στο 28΄ ο Γεωργούσης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο επιθετικός του Εθνικού υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 31ο λεπτό, η ομάδα του Μάντζιου βρήκε το τέρμα που έψαχνε, το οποίο στη συνέχεια αποδείχτηκε και καθοριστικό. Ο Νταρίντα εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Κούμπουλα μετά το σουτ του Ντιαντί κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ μέσα από την περιοχή, δίνοντας προβάδισμα στον Άρη.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το 40λεπτο, ο Εθνικός σπατάλησε μία μεγάλη ευκαιρία. Μετά το λάθος του Κουέστα ο Γεωργούσης έκλεψε την μπάλα, έκανε το σουτ αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη απέκρουσε και διόρθωσε το λάθος του.

Με το καλημέρα στην επανάληψη, η ομάδα του Πειραιά πίεσε ασφυκτικά κι έψαξε την ισοφάριση, την οποία και βρήκε με τον Ερέρα στο 51΄, όμως το τέρμα ακυρώθηκε και πάλι για τους γηπεδούχους καθώς ο Σκεντεράι «χρεώθηκε» με φάουλ στον Ρόουζ.

Οι «κυανόλευκοι» παρέμειναν ψηλά, έδειξαν τα... δόντια τους στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης και μέτρησαν ακόμη μία σημαντική ευκαιρία. Στο 55΄ ο Γεωργούσης βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα, με τον Ισπανό να τον σταματάει έγκαιρα.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, ο Άρης προσπάθησε να διαχειριστεί το μικρό αλλά αρκετό προβάδισμά του και τα κατάφερε, πανηγυρίζοντας την πρόκριση (0-1) στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Βαγγέλης Χαντές): Κούμπουλα, Χριστογιάννης (65’ Τσιμπόκας), Ζωγραφάκης, Τσατσαρής, Χατζηκυριάκος, Μαλάϊ, Σκεντεράι (65’ Παπαχρονόπουλος), Πολύζος, Γεωργούσης (71’ Μανδαμαδιώτης), Ερέρα (57’ Ποτουρίδης), Αντωνίου (65’ Νταούλιας).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Ροζ, Μπράμπετς, Χουάνκαρ (65’ Φρίντεκ), Ζουλ (56’ Μόντσου), Νταρίντα (88’ Σιφουέντες), Φετφατζίδης (56’ Μανού Γκαρθία), Ντιαντί (56’ Σίστο), Σαβέριο, Ζαμόρα