«Ετοιμάζει πρόταση για τον Μόργκαν ο Παναθηναϊκός»

Ο Λιούις Μόργκαν

«Ετοιμάζει πρόταση για τον Μόργκαν ο Παναθηναϊκός»

Λάμπρος Γκαραγκάνης 19:10 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:27 - 05.09.2024

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση στη Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς για τον Λιούις Μόργκαν, σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Αρτούρ Φερνάντες.

Εδώ και λίγες ώρες, το Τριφύλλι συνδέθηκε μεταγραφικά με την περίπτωση του 28χρονου, πολυσύνθετου, επιθετικού της ομάδας που αγωνίζεται στη Major League Soccer. Το όνομα του Λιούις Μόργκαν στο προσκήνιο, αναφορικά με ενδιαφέρον της αθηναϊκής ομάδας, έφερε ο expert σε θέματα MLS Τομ Μπόγκερτ. Έγκυρος και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Σκωτσέζος έχει συνεργαστεί με τον Ντιέγκο Αλόνσο δημιουργούν ένα περιβάλλον εύφορο για να γίνει το ενδιαφέρον πραγματικότητα.

Ο Αρτούρ Φερνάντες, λοιπόν, του MLSMultiplex, ΜΜΕ όχι τόσο έγκυρου, πάντως, όσο ο Μπόγκερτ, αναφέρει με νέο ρεπορτάζ ότι ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση στη Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς για τον Μόργκαν, που φέτος έχει 25 συμμετοχές σε MLS και League Cup, 12 γκολ, 3 ασίστ. Μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως πρόκληση για τον παίκτη να αγωνιστεί σε ένα κλαμπ με ιστορία, όπως ο Παναθηναϊκός, που προσπαθεί να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Αυτός ο στόχος, να επιστρέψει, δηλαδή, ο Μόργκαν στην Ευρώπη, θεωρείται ικανός, σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο, να... ξεβολέψει τον παίκτη που έχει συμβόλαιο έως το 2025 με τη νυν ομάδα του. Μάλιστα, υπάρχει και οψιόν ενός χρόνου ακόμα, προνόμιο που διατηρεί η Νέα Υόρκη. Στο δημοσίευμα, ο Μόργκαν χαρακτηρίζεται ένας πολυμορφικός επιθετικός, που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις μπροστά (φορ και αριστερός εξτρέμ σίγουρα).

Στη Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς θεωρείται ως ένας από τους πιο εγκεφαλικούς παίκτες, που διαβάζουν καλά το παιχνίδι. Όπως αναφέρει ο συντάκτης, δεν είναι ο Μέσι, ούτε ο Ζιρού... Είναι ένας ποδοσφαιριστής, όμως, από αυτούς που διαπρέπουν στην MLS και ταιριάζουν απόλυτα σε ευρωπαϊκές ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός. Να σημειωθεί ότι ο Λιούις Μόργκαν και ο Ντιέγκο Αλόνσο έχουν συνυπάρξει ως παίκτης και προπονητής, αντίστοιχα, στην Ίντερ Μαϊάμι, με τον πολυμορφικό επιθετικό να έχει ακόμα καριέρα σε Σάντερλαντ και Σέλτικ μεταξύ άλλων.

Στο ρεπορτάζ δεν αναφέρεται το ποσό που θέλει η αμερικανική ομάδα για τον Μόργκαν, του οποίου η χρηματιστηριακή του αξία κυμαίνεται στα 5 εκατ. ευρώ. Χαρακτηρίζεται, πάντως, ότι τέτοια εξέλιξη θα είναι το μεγάλο βήμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα και μία μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο. Γενικά, οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο Παναθηναϊκός, αν ενδιαφέρεται πραγματικά και καταθέσει πρόταση, μπορεί να εντάξει στο δυναμικό του τον Σκωτσέζο.