Έτσι αποφάσισε «Ελλάδα» και όχι... Χάαλαντ ο Ζαφείρης: Τα τηλεφωνήματα του Γιοβάνοβιτς και το ταξίδι - αστραπή στην Αθήνα

Ο Χρήστος Ζαφείρης με τη φανέλα της Σλάβια Πράγας - Φωτ. IMAGO

Έτσι αποφάσισε «Ελλάδα» και όχι... Χάαλαντ ο Ζαφείρης: Τα τηλεφωνήματα του Γιοβάνοβιτς και το ταξίδι - αστραπή στην Αθήνα

Το Sportal παραθέτει όλο το χρονικό των τελευταίων εβδομάδων που έφεραν τον Χρήστο Ζαφείρη στην αγκαλιά της εθνικής ομάδας. Ο ρόλος του Γιοβάνοβιτς, τα τηλεφωνήματα και η συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ την περασμένη Πέμπτη.

Αντίστροφη μέτρηση πλέον για τον Χρήστο Ζαφείρη και την παρουσία του στην εθνική ομάδα της Ελλάδας. Δεν είναι στις κλήσεις του Σεπτεμβρίου, λόγω της εκκρεμότητας με τη FIFA, πλην όμως αναμένεται να τον δούμε για πρώτη φορά σε εκείνες του Οκτωβρίου. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής στης Σλάβια Πράγας επέλεξε να αγωνιστεί με τα γαλανόλευκα χρώματα και όχι με εκείνα της Νορβηγίας και το Sportal αναλύει το χρονικό των τελευταίων εβδομάδων το οποίο έφερε τον 21χρονο μέσο στην... πόρτα της εθνικής μας ομάδας.

Από τη στιγμή που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του Μάκη Γκαγκάτση για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ελλάδας, μία από τις πρώτες συζητήσεις που έκαναν οι άνθρωποι της ΕΠΟ με τον νέο προπονητή αφορούσε το ενδεχόμενο να γίνει «δικό μας» το... wonderkid της Σλάβια Πράγας. Ένα παιδί που γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά στα 9 του μετακόμισε στη Νορβηγία και έπαιξε σε όλες της «μικρές» εθνικές ομάδες της χώρας.

Ο Χρήστος Ζαφείρης στο Sportal: «Θέλω να κάνω τους Έλληνες υπερήφανους - Προτεραιότητά μου το εξωτερικό»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

09:24 - 28.08.2024

Ο Χρήστος Ζαφείρης στο Sportal: «Θέλω να κάνω τους Έλληνες υπερήφανους - Προτεραιότητά μου το εξωτερικό»

Ο Χρήστος Ζαφείρης άνοιξε την καρδιά του στo Sportal με αφορμή την απόφασή του να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας και μεταξύ άλλων έκανε μία αναδρομή της καριέρας του, φτάνοντας μέχρι το σήμερα. Η πρόταση της Σλάβια Πράγας, η προσέγγιση του Μάκη Γκαγκάτση και το ενδεχόμενο επιστροφής στη χώρα μας για κάποια ομάδα της Stoiximan Super League.

Ακούγοντας ο Γιοβάνοβιτς το όνομά του ξεκίνησε να ασχολείται μαζί του με κάθε λεπτομέρεια. Ναι μεν γνώριζε τον ποδοσφαιριστή ως γενική εικόνα, πλην όμως ξεκίνησε να τον περνάει από... κόσκινο προκειμένου να είναι σίγουρος για την αξία του πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση, θέλοντας να σχηματίσει μια ολοκληρωτική άποψη για τον ποδοσφαιριστή.

Μέσω βίντεο ο Γιοβάνοβιτς παρακολούθησε κάποιους παλιούς αγώνες του Ζαφείρη, ενώ κάθε φορά που έπαιζε η Σλάβια Πράγας τη φετινή σεζόν ο Ιβάν έβαζε... υπενθύμιση. Βλέποντας live όλα του τα παιχνίδια.

Η προσωπική επαφή και οι τηλεφωνικές συνομιλίες

Ο Γιοβάνοβιτς χειρίστηκε την υπόθεση όπως ακριβώς έκανε όταν προπονούσε συλλόγους και ήθελε να κλείσει μια μεταγραφή. Εκείνος ήταν που πολλές φορές τηλεφωνούσε ο ίδιος στους ποδοσφαιριστές για να τους μιλήσει, να τους εξηγήσει το πρότζεκτ και να τους πείσει για τις επιλογές τους. Το ίδιο έκανε και με το θέμα του Ζαφείρη.

Ο Ιβάν δίνει πολύ μεγάλη βάση στη προσωπική επαφή και ως εκ τούτου μίλησε αρκετές φορές τηλεφωνικά με τον ποδοσφαιριστή. Εκεί κατάλαβε ξεκάθαρα ο προπονητής πόσο πολύ θέλει ο μικρός να φορέσει τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος. Ναι μεν ένιωθε μια «υποχρέωση» προς τη Νορβηγία, που του άνοιξε την πόρτα στο διεθνές ποδόσφαιρο μέσω των κλήσεων στις «μικρές» εθνικές, σίγουρα ήταν ένα... δέλεαρ να αγωνιστεί με συμπαίκτη τον σπουδαίο Έρλινγκ Χάαλαντ, πλην όμως η «φλόγα» μέσα του για την Ελλάδα ήταν και είναι μεγάλη. Και από τη στιγμή που άκουσε και τα λόγια του Γιοβάνοβιτς ήταν οριστικό για εκείνον πως η Ελλάδα ήταν η καλύτερη επιλογή.

Το ταξίδι - αστραπή μετά το ματς με τη Λιλ

Από τη στιγμή λοιπόν που ο ίδιος ο παίκτης ήθελε και ο Γιοβάνοβιτς κατέληξε ότι ο Ζαφείρης πληροί συνολικά τις προϋποθέσεις και του κάνει ως προφίλ, η υπόθεση έμπαινε στο επόμενο στάδιο. Σε αυτό των χαρτιών και των κινήσεων που έπρεπε να γίνουν για να παίξει ο 21χρονος με την Ελλάδα. Ο Ζαφείρης μετά το ματς της Σλάβια Πράγας με τη Λιλ στη Γαλλία πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη ταξίδι - αστραπή στην Αθήνα.

Ηρθε προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας και να είναι όλα έτοιμα ώστε να αγωνιστεί στην εθνική Ελλάδος. Πήγε στα γραφεία της ΕΠΟ και εκεί συναντήθηκε με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και από κοντά, έχοντας μαζί του συζήτηση για αρκετή ώρα. Με τον προπονητή της εθνικής ομάδας να τον καλωσορίζει και τη μοναδική εκκρεμότητα πλέον να αφορά το τελικό «ok» της FIFA που θα φέρει τον Ζαφείρη στις κλήσεις της εθνικής μας ομάδας.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!