Έτσι πέρασε ο Αλμέιδα τα πρώτα του γενέθλια στην ΑΕΚ
i

Ματίας Αλμέιδα / © Intime

Έτσι πέρασε ο Αλμέιδα τα πρώτα του γενέθλια στην ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 08:43 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 20.08.2024

Η γιορτή του Αλμέιδα για τα 49α γενέθλια του, ξεκίνησε μετά το ματς της ΑΕΚ με την Λαμία και είχε πολλούς... σταθμούς.

Ήταν κυρίως οι πολλές και κομβικές απουσίες. Ήταν και το γεγονός πως η ΑΕΚ επέστρεφε σε ματς πρωταθλήματος μετά από 42 ολόκληρες μέρες. Ήταν ακόμα και αυτή η περιβόητη... κατάρα των Χριστουγέννων που στοίχειωνε την ΑΕΚ επί 14 συναπτά έτη. Εξ όλων αυτών, το είχε το μικρό του άγχος ο Ματίας Αλμέιδα, μήπως στραβώσει το χθεσινό απόγευμα. Και τότε τα πρώτα του γενέθλια στην ΑΕΚ, θα ήθελε να τα ξεχάσει αμέσως. 

Τελικά όχι μόνο οι απουσίες δεν στοίχισαν, όχι μόνο ο Φαν Βέερτ ήρθε από τον πάγκο και "καθάρισε" την... μπουγάδα, όχι μόνο ξορκίστηκε επιτέλους και κατάρα των Χριστουγέννων για την ΑΕΚ, αλλά τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός, έκαναν στον Αργεντινό τεχνικό ένα πρώτης τάξεως δώρο. Και ως εκ τούτων, ο Αλμέιδα είχε κάθε λόγο και πλέον κάθε δικαίωμα, να ξεκινήσει να γιορτάζει τα γενέθλια του. Όπως τους έπρεπε και κυρίως όπως το ένιωθε. 

Η αρχή έγινε μέσα από τα αποδυτήρια της Opap Arena. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αλλά και οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος, είχαν ετοιμάσει μια μικρή γιορτή γενεθλίων για τον Αλμέιδα. Με δυο τούρτες παρακαλώ. Ακόμα και με δυο τραγούδια γενεθλίων, το ένα στα ελληνικά, το οποίο προσπαθούσαν να ακολουθήσουν ακόμα και οι ξένοι παίκτες. 

Μόλις έσβησε ο Αργεντινός τεχνικός τα κεράκια και ολοκληρώθηκε το χειροκρότημα απ' όλους, ήταν παλλαϊκή... απαίτηση για εκφώνηση λόγου από τον προπονητή. Με τον Αλμέιδα να μην ακολουθεί την προτροπή αλλά και να μην χαλάει και το χατίρι. Τους ευχαρίστησε όλους για όσα έκαναν και όσα κάνουν γι αυτόν αλλά και το γεγονός πως έχουν φτιάξει μια δεμένη οικογένεια. 

Ο εορτασμός όμως των πρώτων γενεθλίων του Αλμέιδα στην Αθήνα και στην ΑΕΚ, δεν ολοκληρώθηκε με την μίνι γιορτή στα αποδυτήρια του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Αργεντινός τεχνικός έκανε το τραπέζι σε μαγαζί των Νοτιών Προαστίων στα πιο... στενά μέλη της οικογένειας του. Δηλαδή στα μέλη της φυσικής του οικογένειας, αλλά και στους συνεργάτες του με τις δικές τους οικογένειες. 

Ο Αλμέιδα άλλωστε ποτέ δεν έχει κρύψει, πως πλέον οι συνεργάτες που απαρτίζουν το τεχνικό του τιμ, είναι γι αυτόν σαν οικογένεια. Εξ ου και πηγαίνουν παντού μαζί και ούτε στην ΑΕΚ, ούτε και πουθενά πριν, δεν συζητούσε καμία προοπτική συνεργασίας χωρίς αυτούς. Επομένως ήταν λογικό να περάσει μαζί τους και τα γενέθλια του. 

Μάλιστα φέτος υπάρχει και μια ιδιαίτερη συγκυρία. Λόγω της διακοπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο, μέσα στις γιορτές και των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ΑΕΚ. Κάτι που σημαίνει πως ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του θα έχουν φουλ δουλειά στα Σπάτα. Χωρίς εορταστική άδεια. Γι αυτό και αντί να πάνε εκείνοι στις οικογένειες τους, ήρθαν αυτές εδώ στην Αθήνα, για να περάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα.