Αλμέιδα: «Έτσι πρέπει να πρέσαρουμε»

Αλμέιδα: «Έτσι πρέπει να πρέσαρουμε»

Κώστας Τσίλης 13:10 - 02.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 02.07.2024

Εντατικά μαθήματα του Αλμέιδα στην πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ στην Ολλανδία για το πρέσινγκ χαμηλά στην άμυνα του αντιπάλου

Στο αγωνιστικό μοντέλο του Ματίας Αλμέιδα, το πρεσάρισμα χαμηλά και η προσπάθεια για «πνίξιμο» του αντιπάλου, αποτελεί κεφαλαιώδες κομμάτι. Το θέλει πολύ στο παιχνίδι της ΑΕΚ ο Αργεντινός τεχνικός και το δουλεύει πολύ και επισταμένως εδώ στο Μπουργκ Χάαμσταντ.

Ο Αλμέιδα δεν θέλει να συμβεί με τους διεθνείς, ότι έγινε πέρυσι το καλοκαίρι
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:03 - 01.07.2024

Ο Αλμέιδα δεν θέλει να συμβεί με τους διεθνείς, ότι έγινε πέρυσι το καλοκαίρι

Επιπλέον άδεια για ξεκούραση έχει αποφασίσει να δώσει φέτος ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ στους παίκτες που είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους, καθώς δεν έχει ξεχάσει αυτό που συνέβη το περυσινό καλοκαίρι

Στην πρωινή προπόνηση ο Αλμέιδα έκανε εντατικά μαθήματα στους παίκτες του πάνω σ’ αυτό το κομμάτι. Και μάλιστα πολλές φορές σταματούσε την άσκηση τακτικής, προκειμένου να δείξει ακριβώς πως θέλει να γίνει η κίνηση στο πρέσινγκ.

«Πρέπει να κλείνουμε σωστά την επιστροφή της πάσας προς τον τερματοφύλακα για να μην έχει επιλογές ο αμυντικός με την μπάλα στα πόδια του μέσα στην περιοχή» ήταν μια από τις οδηγίες του Αλμέιδα προς τους επιθετικούς που έφταναν μέχρι τον αντίπαλο στόπερ για να πρεσάρουν.

Επίσης αυτό που συνεχώς ζητούσε ο Αργεντινός τεχνικός από τους χαφ αλλά ακόμα και από τους αμυντικούς, είναι να φροντίζουν να υποστηρίζουν αυτό το πρέσινγκ. Να κρατούν ισορροπία, προκειμένου να πιέζει όλη η ομάδα μαζί ως σύνολο και να μην μένουν κενά.