Με θέα την Ακρόπολη δείπνησαν οι Έλληνες θρύλοι του Euro 2004

Με θέα την Ακρόπολη δείπνησαν οι Έλληνες θρύλοι του Euro 2004

Sportal newsroom 23:12 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:07 - 14.08.2024

Οι παλαίμαχοι άσοι που έγραψαν ιστορία πριν από 19 χρόνια στην Πορτογαλία με την κατάκτηση του Euro 2004 δείπνησαν και θυμήθηκαν το έπος.

Σαν σήμερα, 19 χρόνια πριν η Εθνική Ελλάδος υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ έγραψε ιστορία με «χρυσά» γράμματα, προκαλώντας «σοκ» σε όλη την Ευρώπη. «Το Πειρατικό» δημιούργησε ένα έπος, το οποίο θα μνημονεύεται για μία ζωή.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε μία ιστορική βραδιά στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας (4/7/2004) κατάφερε να υποτάξει για δεύτερη φορά στην ίδια διοργάνωση την οικοδέσποινα Πορτογαλία και να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. Το γκολ του Χαριστέα στον τελικό απέναντι στον… σούπερ σταρ Ρονάλντο και την παρέα του, χάρισε στην Ελλάδα το Euro 2004 και ολοκλήρωσε την υπέρβαση με τον πιο ονειρικό τρόπο.

Πολλοί ήταν αυτοί που χαρακτήρισαν την πορεία της Εθνικής ως ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του ποδοσφαίρου, όμως η ενότητα και η συλλογική προσπάθεια που έδειξαν οι παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο για έξι αγώνες, ήταν αυτή που τους έκανε να κοιτάξουν στα μάτια κάθε μεγαθήριο.

Από την ονειρική πρεμιέρα κόντρα στους Πορτογάλους, την ισοπαλία με την Ισπανία και την πιο «γλυκιά» ήττα απέναντι στη Ρωσία, μέχρι την ιστορική κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα στον τελικό της 4ης Ιουλίου, η επίσημη αγαπημένη κατάφερε να κάνει το απίστευτο κόντρα σε όλους και όλα τα προγνωστικά.

Μπορεί από τότε να έχουν περάσει 19 ολόκληρα χρόνια, όμως μοιάζει σαν χθες και παραμένει ζωντανό στην καρδιά κάθε Έλληνα, ο οποίος για ένα ολόκληρο καλοκαίρι δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι βλέπουν τα μάτια του, πετώντας στον… έβδομο ουρανό.

Οι εικόνες, τα χιλιάδες συναισθήματα χαράς και... τρέλας που πλημμύρισαν ολόκληρη τη χώρα, αλλά και όπου χτυπάει η γαλανόλευκη καρδιά, στον πλανήτη, οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στον Λευκό Πύργο, στην πλατεία Συντάγματος, στην Ομόνοια και σε κάθε σημείο της Ελλάδας, προκάλεσαν ένα πρωτόγνωρο και παράλληλα εξωφρενικό ντελίριο.

Τα παιδιά εκείνης της απίθανης πορείας, οι Έλληνες πρωταθλητές Ευρώπης με μπροστάρη τον Ότο Ρεχάγκελ, λοιπόν, συγκεντρώθηκαν και δείπνησαν με θέα την Ακρόπολη. Καραγκούνης, Τσιάρτας, Νικολαϊδης, Κατσουράνης, Χαριστέας, Καφές, Μπασινάς, Φύσσας, Λάκης, Παπαδόπουλος, Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Νικοπολίδης, Γκούμας, και ο πρόεδρος της ΕΠΟ εκείνη την περίοδο Βασίλης Γκαγκάτσης θυμήθηκαν το έπος πριν από 19 χρόνια κι έδωσαν ραντεβού για τα 20.