Απίθανο: 40 χιλιάδες Άγγλοι θα βρεθούν στη Γερμανία για το ματς με την Ελβετία, μόνο οι 6 χιλιάδες έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο

Άγγλοι

i

© Imago

Απίθανο: 40 χιλιάδες Άγγλοι θα βρεθούν στη Γερμανία για το ματς με την Ελβετία, μόνο οι 6 χιλιάδες έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:09 - 04.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 04.07.2024

Οι φίλοι της Αγγλίας θα δώσουν βροντερό «παρών» στο Ντίσελντορφ για το ματς με τους Ελβετούς.

Η Αγγλία μπορεί να έχει προβληματίσει με την εικόνα της στο φετινό Euro, ωστόσο βρίσκεται στα προημιτελικά του τουρνουά και είναι το φαβορί (στα χαρτιά) για την πρόκριση στους «4».

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ θα κοντραριστεί με την Ελβετία στις 6 Ιουλίου (19:00) στο Ντίσελντορφ, σε μία σπουδαία «μάχη» με φόντο τα ημιτελικά. Γι΄ αυτήν την αναμέτρηση η δίψα των Άγγλων είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, περίπου 40.000 οπαδοί αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην πόλη της Γερμανίας.

Το αξιοσημείωτο βέβαια είναι πως από αυτούς, μόνο οι 6.000 έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο και θα έχουν το δικαίωμα να μπουν στο γήπεδο.

Θυμίζουμε πως τα «Τρία Λιοντάρια» έφτασαν μία ανάσα από έναν αποκλεισμό-σοκ, στη φάση των 16 του Euro. Εκεί το σύνολο του Σάουθγκεϊτ κοντραρίστηκε με τη Σλοβακία και πήρε τη νίκη στην παράταση (2-1) με γκολ του Κέιν, ενώ στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας ο Μπέλιγχαμ με ένα τρομερό ψαλιδάκι «έσωσε» την ομάδα του και της έδωσε το... φιλί της ζωής.

Φόντεν: «Λυπάμαι για τον Σάουθγκεϊτ, οι παίκτες να αναλάβουν μερίδιο της ευθύνης»

Ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Σίτι εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα πρέπει να κατηγορείται μόνο ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για την εικόνα της Αγγλίας, καθώς και οι παίκτες σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Λυπάμαι για τον Σάουθγκειτ,είναι ένας προπονητής σου στήνει ένα σύστημα και σου λέει πως να το εφαρμόσεις. Αν δεν πάει έτσι, πρέπει να το δουλέψεις. Οι παίκτες πρέπει να αναλάβουν μερίδιο ευθύνης. Πρέπει να είμαστε leaders και να συγκεντρωθούμε, να δούμε τι μπορεί να μη δουλεύει. Έχουμε μιλήσει για αυτό, επομένως εάν ξανά συμβεί σε κάποιο παιχνίδι θα πρέπει να συσπειρωθούμε και να βρούμε μια λύση, να δούμε τι πάει λάθος και να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.