Απόλυτα ικανοποιημένη η UEFA με τη διαιτησία του Τέιλορ στο Ισπανία - Γερμανία

Απόλυτα ικανοποιημένη η UEFA με τη διαιτησία του Τέιλορ στο Ισπανία - Γερμανία

Δημήτρης Χούπης 09:44 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 07.07.2024

Η UEFA όπως φαίνεται έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένη με τη διαιτησία του Άντονι Τέιλορ στο Ισπανία - Γερμανία παρά τον μη καταλογισμό πέναλτι στο χέρι του Κουκουρέγια.

Ένα λάθος του Άντονι Τέιλορ και του VAR έκανε άνω κάτω το παιχνίδια της Ισπανίας με τη Γερμανίας, στο οποίο η «Φούρια Ρόχα» νίκησε με 2-1 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Euro 2024.

Όλοι EURO LIVE: Η «απάθεια» του Σάουθγκεϊτ και ο Βέγκχορστ που εκθέτει τον Κούμαν!
SPORTAL ORIGINALS

23:56 - 06.07.2024

Όλοι EURO LIVE: Η «απάθεια» του Σάουθγκεϊτ και ο Βέγκχορστ που εκθέτει τον Κούμαν!

Όλοι Euro για τις ματσάρες της Αγγλίας με την Ελβετία και της Ολλανδίας με την Τουρκία. Ζωντανή σύνδεση με Βερολίνο, ο Παύλος Κουστέρης μεταφέρει το τρίτο ημίχρονο της πρόκρισης των «οράνιε». Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Ο Όλμο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ντε λα Φουέντε, ενώ ο Βιρτζ στο 89ο λεπτό ισοφάρισε για τη Γερμανία και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Μερίνο με εκπληκτική κεφαλιά στο 120' έδωσε τη νίκη στην Ισπανία.

Νωρίτερα όμως οι παίκτες της «Νάσιοναλ Μάνσαφτ» είχαν πολλά παράπονα από μία συγκεκριμένη φάση. Πιο αναλυτικά στο 107' ο Μουσιάλα έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής και ο Κουκουρέγια σταμάτησε την μπάλα με το χέρι. Ωστόσο μετά από εξέταση της φάσης ο Τέιλορ δεν έδειξε καμία παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Παρά λοιπόν τα πολλά νεύρα των Γερμανών, που έφεραν και το... ντου του Βάγκνερ στα αποδυτήρια των διαιτητών, η UEFA φαίνεται ότι έχει μείνει ικανοποιημένη από τη διαιτησία του Άγγλου ρέφερι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Athletic, στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι ευχαριστημένοι από τον Τέιλορ, ο οποίος ακολούθησε κατά γράμμα τον κανονισμό που είχε εκδοθεί πριν από την έναρξη του Euro.

Σε σχετικό παράδειγμα που είχε δώσει ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι, υπήρχε στιγμιότυπο, στο οποίο η μπάλα βρίσκει σε χέρι αμυντικού που ήταν κοντά στο σώμα και σε κάθετη θέση, με τον Ιταλό να τονίζει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να δίνεται πέναλτι.