Oι πέντε ομάδες του Euro 2024 με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία

Τζουντ Μπέλιγχαμ

i

©Photo by Marc Atkins/Getty Images/Ideal Images

Oι πέντε ομάδες του Euro 2024 με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία

Κώστας Τόπας 18:40 - 14.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:42 - 14.06.2024

Η Αγγλία είναι στην κορυφή της λίστας με τις ομάδες που έχουν την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία και θα βρίσκονται στο Euro 2024.

Το Euro 2024, που θα διεξαχθεί στη Γερμανία, αποτελεί την πιο αναμενόμενη ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Ευρώπη, και θα φιλοξενήσει μερικές από τις πιο δυνατές εθνικές ομάδες στον κόσμο. Παρακάτω είναι οι ομάδες με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία, οι οποίες είναι αναμενόμενο να πρωταγωνιστήσουν στο τουρνουά.

Η διοργάνωση αυτή αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία από τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο, καθώς φέρνει μαζί της τον ενθουσιασμό και την αγωνία που συνοδεύουν τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά γεγονότα. Το format του τουρνουά περιλαμβάνει αρκετές καινοτομίες και λεπτομέρειες που αξίζει να αναφερθούν.

Ο πλήρης οδηγός για το Εuro 2024
EURO 2024

23:46 - 13.06.2024

Ο πλήρης οδηγός για το Εuro 2024

Το format, πότε θα γίνουν τα ματς, τα ντέρμπι των ομίλων, οι ημερομηνίες και τα γήπεδα. Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα ματς και φυσικά πότε θα διεξαχθεί ο τελικός. Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Euro 2024 το οποίο βρίσκεται προ πυλών.

Στην κορυφή η Αγγλία

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας θεωρείται από τις ισχυρότερες στο Euro 2024. Με παίκτες όπως ο Χάρι Κέιν, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ και ο Φιλ Φόντεν, η Αγγλία έχει έναν από τους πιο ακριβά και ταλαντούχα ρόστερ. Η συνολική χρηματιστηριακή αξία της ομάδας αγγίζει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας την μια από τις πιο ακριβές ομάδες στο τουρνουά.

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας διαθέτει μια πληθώρα αστέρων όπως ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο Αντουάν Γκριεζμάν και ο Ενγκολό Καντέ. Η χρηματιστηριακή αξία των Γάλλων ποδοσφαιριστών ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Οι Γάλλοι είναι γνωστοί για το βάθος και την ποιότητα του ρόστερ τους, κάτι που τους καθιστά φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Επειτα, η Ισπανία παραμένει μια από τις πιο ισχυρές ομάδες στην Ευρώπη, με νέους ταλαντούχους παίκτες όπως ο Πέδρι, ο Ανσού Φάτι και ο Φεράν Τόρες. Η συνολική αξία της ομάδας ξεπερνά τα 900 εκατομμύρια ευρώ. Η ισπανική ομάδα είναι γνωστή για το τεχνικό της παιχνίδι και την ικανότητά της να κυριαρχεί στην κατοχή της μπάλας

Οσον αφορά την οικοδέσποινα, Γερμανία, τα «πάντσερ» διαθέτουν επίσης ένα από τα πιο ακριβά και ποιοτικά ρόστερ. Με παίκτες όπως ο Τζόσουα Κίμιχ, ο Λερόι Σανέ και ο Κάι Χάβερτς, η συνολική αξία της ομάδας προσεγγίζει τα 900 εκατομμύρια ευρώ. Η Γερμανία πάντα αποτελεί έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές σε κάθε μεγάλη διοργάνωση.

Η Πορτογαλία, με ηγέτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο, παραμένει μια μεγάλη δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, νέοι παίκτες όπως ο Ζοάο Φέλιξ και ο Ρούμπεν Ντίας έχουν ανεβάσει την χρηματιστηριακή αξία της ομάδας πάνω από τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Η Πορτογαλία συνδυάζει εμπειρία και νεότητα, καθιστώντας την ιδιαίτερα ανταγωνιστική στο Euro 2024.

Η Ιταλία, μετά την κατάκτηση του Euro 2020, παραμένει μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Με παίκτες όπως ο Νικολό Μπαρέλα, ο Φεντερίκο Κιέζα και ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, η συνολική αξία της ομάδας φτάνει τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Οι Ιταλοί είναι γνωστοί για την αμυντική τους σκληράδα και την τακτική τους πειθαρχία.

Και τέλος, το Βέλγιο διαθέτει μια από τις πιο ισχυρές γενιές ποδοσφαιριστών, με αστέρες όπως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε και ο Ρομέλου Λουκάκου. Η χρηματιστηριακή αξία της ομάδας ξεπερνά τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Οι Βέλγοι έχουν το ταλέντο και την εμπειρία να φτάσουν μακριά στο τουρνουά.

Αυτές οι ομάδες δεν ξεχωρίζουν μόνο για την αγωνιστική τους ποιότητα, αλλά και για την υψηλή χρηματιστηριακή τους αξία, που αντικατοπτρίζει την ποιότητα και το ταλέντο των παικτών τους. Το Euro 2024 αναμένεται να είναι ένα τουρνουά γεμάτο θέαμα και έντονες αναμετρήσεις, με τις παραπάνω ομάδες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης του τίτλου.