Λιοντάρι ήταν η Δανία και παγίδευσε την κακή Αγγλία
i

©IMAGO

Λιοντάρι ήταν η Δανία και παγίδευσε την κακή Αγγλία

Γιώργος Σακελλαρίου 20:54 - 20.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:09 - 20.06.2024

Η Αγγλία προηγήθηκε με τον Κέιν, είχε δοκάρι με τον Φόντεν, αλλά και η Δανία έδειξε τα δόντια της και πήρε δίκαια την ισοπαλία με 1-1.

Η μέτρια εικόνα της Αγγλίας στο δεύτερο ημίχρονο της πρεμιέρας με τη Σερβία, συνεχίστηκε και κόντρα στην αξιόμαχη Δανία για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Euro 2024.

Τα «λιοντάρια» προηγήθηκαν 1-0 με το πρώτο γκολ του Κέιν στην διοργάνωση, αλλά η Δανία με γκολάρα του Χιούλμαντ και σκορ 1-1 απέσπασε έναν σημαντικό βαθμό και παραμένει ζωντανή για την πρόκριση, αφού έφερε το ίδιο σκορ στον πρώτο αγώνα με τη Σλοβενία. Η Αγγλία αντίθετα, δεν κατάφερε να κλειδώσει την πρόκριση.

Σκόραρε ο Κέιν

Η Αγγλία είχε τα ηνία του ματς στο ξεκίνημα και η πρώτη της καλή στιγμή ήταν στο 13’. Ο Φόντεν πήρε τη μπάλα εκτός περιοχής, ελίχθηκε, αλλά το αριστερό σουτ έφυγε ένα μέτρο από τη συμβολή των δοκαριών.

Στο 18’ έγινε το 1-0 για τα «λιοντάρια». Ο Γουόκερ από δεξιά κέρδισε τη μονομαχία από τον Κρίστιανσεν και γύρισε στην περιοχή, από τις κόντρες η μπάλα έφτασε στον Κέιν κι αυτός με αριστερό πλασέ από κοντά έκανε το 1-0 για την Αγγλία.

Απάντηση με γκολάρα

Η Αγγλία μετά το 1-0 «εξαφανίστηκε» από το γήπεδο, η Δανία πίεσε και ισοφάρισε στο 34’. Ο Κέιν απομάκρυνε άτσαλα στον άξονα κι ο Χιούλμαντ με σουτ από τα 28 μέτρα και με ταχύτητα της μπάλας 114 χλμ. την ώρα, την έστειλε δεξί δοκάρι και μέσα.

Στο 39’ σε κόρνερ για τη Δανία από δεξιά, η κεφαλιά του Άντερσεν στο δεύτερο δοκάρι έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 41’ ατομική ενέργεια του Φόντεν, ο οποίος έκανε το αριστερό αδύναμο σουτ από τα 20 μέτρα και μπλόκαρε ο Σμάιχελ.

Στο 44’ ο Χόιλουντ κατέβασε την μακρινή μπαλιά, έστρωσε στον Χόιμπιεργκ κι αυτός έκανε από τα 25 μέτρα το δεξί σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Πίκφορντ.

Η Αγγλία μετά το 50’ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και στο 51’ δεξί σουτ του Ράις εκτός περιοχής κόντραρε η μπάλα στον Χόιλουντ και μπλόκαρε εύκολα ο Σμάιχελ.

Στο 53’ ο Σάκα χώθηκε ανάμεσα σε Κρίστιανσεν και Σμάιχελ κι από δύσκολη θέση κοντά στη γραμμή πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 56’ η Αγγλία άγγιξε το 2-1, αλλά το αριστερό σουτ από τα 25 μέτρα του Φόντεν, κατέληξε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Στη συνέχεια ο Σάουθγκεϊτ απέσυρε Κέιν, Σάκα και Φόντεν. Ο Γουότκινς έπαιξε στην κορυφή και στο 71’ πήρε την κάθετη πάσα, αλλά το πλασέ απέκρουσε σε κόρνερ ο Σμάιχελ. Στο 73’, παράλληλα, το δεξί μακρινό σουτ του Χόιμπιεργκ απέκρουσε στη δεξιά γωνία ο Πίκφορντ.

Η Δανία ήταν πιο συγκεντρωμένη, οι παίκτες της έδειχναν πιο φρέσκοι και στο 84’ άτσαλο πλασέ του Κρίστενσεν στη μικρή περιοχή, έφυγε ψηλά άουτ. Στο επόμενο λεπτό η Δανία άγγιξε το γκολ. Δεξί φαλτσαριστό σουτ του Χόιμπιεργκ, λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι.

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βέστεργκααρντ, Κρίστενσεν, Άντερσεν, Χόιμπιεργκ, Χιούλμαντ (82’ Νόργκααρντ), Μέλε, Κρίστιανσεν (57’ Μπα), Έρικσεν (82’ Σκοβ Όλσεν), Χόιλουντ (67’ Πόουλσεν), Βιντ (57’ Ντάμσγκααρντ).

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκειτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Τρίπιερ, Στόουνς, Γκουεχί, Ράις, Αλεξάντερ-Άρντολντ (54’ Γκάλαχερ), Σάκα (69’ Έζε), Μπέλιγχαμ, Φόντεν (69’ Μπόουεν), Κέιν (69’ Γουότκινς).