Δεν τιμώρησε τον Μπέλιγχαμ η UEFA για τη χειρονομία μετά το γκολ της ισοφάρισης με τη Σλοβακία

Δεν τιμώρησε τον Μπέλιγχαμ η UEFA για τη χειρονομία μετά το γκολ της ισοφάρισης με τη Σλοβακία

Δημήτρης Χούπης 17:22 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:25 - 01.07.2024

Η UEFA αποφάσισε να μην τιμωρήσει τον Τζουντ Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του προς την κερκίδα των Σλοβάκων μετά το γκολ της ισοφάρισης.

Κανονικά στον αγώνα με την Ελβετία για τους «8» του Euro θα παίξει ο Μπέλιγχαμ. Η Αγγλία αγχώθηκε, αλλά πήρε την πρόκριση στους προημιτελικούς του Euro 2024, επικρατώντας με 2-1 της Σλοβακίας στην παράταση.

Τα «Τρία Λιοντάρια» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 25ο λεπτό χάρη στο γκολ του Σρανζ, αλλά στο 90+5' ο Τζουντ Μπέλιγχαμ με ένα τρομερό ψαλιδάκι έστειλε το ματς στην παράταση.

Ο Χάρι Κέιν δύο λεπτά μετά την έναρξη της παράτασης με μια εξ επαφής κεφαλιά έδωσε στην Αγγλία τη μεγάλη πρόκριση στους «8». Εκεί που θα συναντήσει την Ελβετία, η οποία νίκησε την Ιταλία με 2-0.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης λοιπόν ο Τζουντ Μπέλιγχαμ ξέφυγε λίγο. Συγκεκριμένα, ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης περνούσε μπροστά από ένα σημείο που βρισκόντουσαν Σλοβάκοι και τους έδειξε τα γεννητικά του όργανα.

Η κίνησή του αυτή έγινε κατευθείαν viral, με τον ίδιο να απολογείται μέσω μηνύματος στα social media, λέγοντας ότι, «πρόκειται για ένα εσωτερικό αστείο και πως σέβεται απεριόριστα τη Σλοβακία».

Όπως είναι λογικό υπήρχε κίνδυνος τιμωρίας του Άγγλου από την UEFA, αλλά τελικά απέφυγε την ποινή. Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία μετά από εξέτασης της φάσης, αποφάσισε να μην τιμωρήσει τον Μπέλιγχαμ, ο οποίος θα είναι κανονικά στη διάθεση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για το παιχνίδι με την Ελβετία στο πλαίσιο των προημιτελικών του Euro.