Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με παράνομα «μποξάκια» - Πάνω από 1,3 εκατ. τηλεθεατές είδαν «μαύρο» στην τηλεόρασή τους

Η αστυνομία της Ιταλίας

i

© Imago

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με παράνομα «μποξάκια» - Πάνω από 1,3 εκατ. τηλεθεατές είδαν «μαύρο» στην τηλεόρασή τους

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:02 - 24.06.2024

Πάνω από 1,3 εκατ. τηλεθεατές είδαν «μαύρο» στις τηλεοράσεις τους, αφού η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα που παρείχε παράνομες συνδρομητικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων ήταν και η αναμετάδοση αγώνων του Euro 2024.

Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει παρουσία στο Euro, ωστόσο το τηλεοπτικό κοινό παρακολουθεί και με το παραπάνω τις αναμετρήσεις που διεξάγονται στα γήπεδα της Γερμανίας. Εντός των συνόρων την τηλεοπτική κάλυψη έχει αναλάβει η ΕΡΤ, η οποία και συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Ωστόσο, στο εξωτερικό αρκετές είναι οι χώρες στις οποίες τα παιχνίδια δεν μεταδίδονται σε ελεύθερο κανάλι, αλλά αντ' αυτού τη live εικόνα τη μεταφέρει συνδρομητική πλατφόρμα. Η λύση για πολλούς βρέθηκε στα παράνομα «μποξάκια», ωστόσο για περίπου 1,3 εκατ. χρήστες τα χρήματα πήγαν στράφι. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (24/6) οι αρχές της Ιταλίας πραγματοποίησαν «ντου» σε γιάφκα εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στον συγκεκριμένο τομέα, προχωρώντας σε συλλήψεις.

Σάλος με το BBC που έδειξε βίντεο από τον τραυματία Βάργκα - Απολογήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός με «αιχμές» για τη UEFA
EURO 2024

16:34 - 24.06.2024

Σάλος με το BBC που έδειξε βίντεο από τον τραυματία Βάργκα - Απολογήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός με «αιχμές» για τη UEFA

Έντονη κριτική δέχθηκε το δημοφιλές τηλεοπτικό δίκτυο «BBC» για το γεγονός πως αναπαρήγαγε βίντεο με τον τραυματισμό του Μπαρνάμπας Βάργκα. Μετά τον σάλο, ο πάροχος απολογήθηκε στο κοινό, ρίχνοντας ωστόσο το μπαλάκι στη UEFA.

Αποτέλεσμα ήταν 13 άνθρωποι να φορέσουν χειροπέδες καθώς και σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο συνδρομητές να βλέπουν «μαύρο» στις τηλεοράσεις τους. Την είδηση έκανε γνωστή η ιταλική αστυνομία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε. «Οι ύποπτοι λειτουργούσαν με καινοτόμο τρόπο, αποκρυπτογραφώντας τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης που ήταν απαραίτητα για την παρακολούθηση όλων των καναλιών και των τηλεοπτικών προγραμμάτων των κύριων ραδιοτηλεοπτικών φορέων.

Μέσω εικονικών διακομιστών που φιλοξενούνταν σε εθνικούς και ξένους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, μεταδίδονταν και στόχευαν σε μεμονωμένους χρήστες παράνομης IPTV», ανέφερε μεταξύ άλλων η αστυνομία στην ανακοίνωσή της, για το πως λειτουργούσαν οι εγκληματίες. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το ποιες είναι κυρώσεις οι οποίες επιφυλάσσουν τα δικαστήρια για τους διαχειριστές της αναμετάδοσης.